BŐRÖSMŰHELY

Egy nemzetet a kultúrája, nyelve és a hagyományai tartanak életben, ha ezek közül egy is feledésbe merül, akkor az a nemzet elvész!” Ennek tudatában tevékenykedem, vigyázom és továbbadom a tanultakat, mit eleink hagytak ránk. Ma már töredékét sem ismerjük annak a műveltségnek, kifinomult tudásnak, melyet elődeink generációkon keresztül elsajátítottak. Identitásom, hazám és népem szeretete arra ösztönöz, hogy a megmaradt értékeinket ápoljam, ne hagyjam elveszni és a lehető legtöbbet adjam át, amikor Nimród Életfája újra kisarjad. Egy parányi műhelyben próbálok lehetőségeim és legjobb tudásom szerint alkotni. 2011. szeptemberében ismerkedtem meg a bőrművesség sokrétű és szemet gyönyörködtető tárgykultúrájával. A Hortobágy közelsége révén, első kézből volt szerencsém megismerkedni a pásztorművészet remekeivel. A Sárréten lakom, így az itteni pásztor és betyárvilágból is maradtak ránk a Sumer, Avar, Szkíta, Szarmata, Honfoglalás-kori és Árpád-kori leletek mellett. Főként bőrrel dolgozok, emellett a réz a csont és a szaru is helyet kap nagy örömömre, mert közel állnak hozzám a természetes anyagok. Termékeimet elsősorban hagyományos technológiával, formákkal és díszítéssel készítem, de nem ritka a saját ötlet sem amit legtöbbször ötvözök a már régóta használtban levőkkel. Igény szerinti, egyedi tárgyak készítésétől sem zárkózom el, amennyiben valamelyest köze van a népművészethez, vagy nagy kihívás a szakmai tudásomat tekintve. Arra törekszem, hogy a forma, a funkció és a díszítés összhangban legyen. A mottóm: Szép,tartós és jól használható!….egy szóval: MAGYAR!

Lukács Zsolt 

http://www.borosmuhely.hu/

 

Echo tv bemutatkozik

 

 8 lukacs-koszta Hercules1 rez8 rez36 rez39 rez61 rez77 rez90 rez100 rez106 suveg suveg2 szaru13 szaru14 szaruk12 valltaska31 valltaska34 valltaska46 valltaska49 valltaska53 valltaska58 valtaska24

 

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »