Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Népzenei versenyek Gencsapátiban 2019. május 6.

2019-05-06 @ 10:00 - 17:00

2019.május 6-án, 10:00-tól rendezzük meg a Vas megyei Gyermek és Ifjúsági Csoportos Népzenei versenyt és a XIII. Vass Lajos Népzenei Találkozót és Versenyt, melynek gyermek és ifjúsági regionális elődöntője lesz a Művelődési Ház és Könyvtárban. A Vas megyei versenyre népdalt éneklő és népzenész fiatalokat, duókat és csoportokat várunk egy szabadon választott népdalcsokorral.
A Vass Lajos Népzenei Szövetség, a hagyományokhoz hűen, a 2019 – 2020-as esztendőben is megrendezi az immár XIII. Vass Lajos Népzenei Találkozót és Versenyt, a Kárpát-medencében élő valamennyi magyar, s a határon belül élő nemzetiségi népdalkörök, zenei csoportok, szóló énekesek, hangszeres szólisták számára, „Hagyományos régiók, régiók hagyománya” címmel.
A találkozó és verseny célja:
Bemutatkozási lehetőség biztosítása a versenyen és a versenyen kívül is.

Vass Lajos szellemének adózva bizonyíthatjuk, hogy a népzene napjainkban is összetartó érték.
Zenei anyanyelvünk lélekben összekapcsol emberi közösségeket határokon innen és túl. Az egész népünk gazdagodik, ha mindenki saját zenei hagyományát műveli, ápolja, mind magasabb és magasabb fokon. A találkozó és verseny a szakemberek véleményezése alapján rajzol ki összefoglaló képet, hogy a hagyományőrzők és ápolók milyen tudással és lelkesedéssel őrzik zenei hagyományainkat a Kárpát-medencében.
Gyermek és ifjúsági kategória: éneklő csoport, hangszeres csoport, hangszerszóló, szólóének./részletes tudnivaló a szövetség honlapján található/.
A résztvevőket szakmai zsűri hallgatja meg és minősíti.
Jelentkezési határidő:2019. április 30. Művelődési Ház és Könyvtár, Tanai Erzsébet.

Részletek

Dátum:
2019-05-06
Időpont:
10:00 - 17:00
Esemény címkék:
,