Győriné Kéri Ágnes

 Csuhéfigurákat és néha csuhévirágokat készítek.
 A csuhéval jóval nyugdíjazásom után kezdtem el foglalkozni.
 A csuhéval való foglalatosság játék a számomra. Játék, ami kikapcsol, szórakoztat és örömet ad.
 A játék során elsősorban a gyermekkorom meghatározó élményeit jelnítem meg, de szeretem az ünnepekhez kapcsolódó érzéseimet, elgondolásaimat hangulataimat is kifejezni a babák segítségével.
 Gyermekkoromat Nádudvaron töltöttem.
Nádudvar abban az időben igazi mezőgazdasággal foglalkozó település volt. Ebből adódóan az ezzel kapcsolatos tevékenységeket és természetesen a házkörüli munkákat ismertem.  Mindkettőből kivettük a részünket mi gyerekek is.
  Természetesen mindezek mellett jutott idő a játékra is.
Mint minden falusi gyermek abban az időben a természetben fellehető kincsekből varázsolt magának játékot. Csináltunk csutkaszárból kis hegedűt, bocit, szekeret, morzsolt csutkából pólyásbabát, vagy morzsolt csutka testű és mákgubó fejű babát, kis textil ruhába öltöztetve..
  Ezekből kiindulva kezdtem el a “csuhézást” és most már kicsit komolyabb csuhéfigurák készítését. Természetesen szeretek a munkáimba egy kis játékosságot is bevinni, ha éppen a téma megengedi..
   Kiállításom igazán még soha nem volt.
  2009-ben részt vettem az AMKA kiállításán három életképpel
  2017-ben a városban a Gazdaház meghívott egy röpke egy délutános kiállításra.
     Mindössze ennyi.
 Szoktam gyermekekkel is foglalkozni, ha hívnak és az egészségem engedi nem mondok nemet. Ilyen alkalom már számtalanszor volt. Nádudvaron, Bárándon, Püspökladányban, Hortobágyi Kadarcsi csárdában, itt a városban iskolákban Óvodákban, Repülő téri rendezvényen, a Gazdaházba.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »