Mundrusz Anett

 

Bemutatkozó:

Mundrusz Anett vagyok, 31 éves, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület és a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület tagja.
2011-ben végeztem az Óbudai Egyetem könnyűipari karán, mint ruhatervező.
2016-ban a Hagyományok Házában elvégeztem a Népi Játszóházi Foglalkozásvezető tanfolyamot, majd a Viseletkészítő tanfolyamot is.

2013-tól 2016-ig vezettem Bugyi Nagyközség Tájházát, ahol a házigazda szerepe mellett programszervezés, kiállítás szervezés- rendezés, népi játszóház vezetés, pénzügyi és gazdasági ügyintézés, iskolai, óvodai csoportok foglalkoztatása, kézműves szakkörök szervezése és vezetése is a feladataim közé tartozott.
2016-tól a Hagyományok Háza munkatársa vagyok, kézműves  szakelőadóként feladatom a népi kézműves tanfolyamok szervezése,a Népművészet Ifjú Mestere pályázat tárgyalkotói kategóriájának lebonyolítása, szakkörök szervezése, népi játszóházi foglalkozások tartása.

Évek óta érdeklődöm a népművészet iránt, ami komoly inspirációt jelent munkáim során. A kollekcióim tervezésekor maga a kékfestő anyag és motívumkincse az, ami inspirál, ezt egészítik ki a kalotaszegi és palóc viselet jellegzetes formái, anyagai, mintái.
Márkám címe a „kékSég”, mely szintén a kékfestőre utal.A KékSéggel kimondottan a kékfestő anyag szépségét szeretném megmutatni az embereknek. Azt, hogy ez a gyönyörű anyag, amely mind más és más, egy-egy műremek, ne merüljön feledésbe, vagy ne csak mint lakástextil, vagy konyhai kiegészítő maradjon meg, hanem legyen, lehessen a mindennapi öltözködésünk része.
A ruháim megtervezésekor kiinduló pontként a népviselet egy- egy darabjához nyúlok vissza. Olyan ruhákat tervezek, amelyet én is, vagy barátaim is szívesen hordanának, fiatalos, valamint a ruhák mindig úgy készülnek, hogy minél több féleképpen lehessen kombinálni, és beilleszteni a hétköznapi ruhatárba is.

Az alkotómunka mellett kézműves foglalkozásokon igyekszem egyre több gyermeknek megmutatni és megtanítani a kékfestő technikát.

A ruháimat először 2011-ben, a Mesterségek Ünnepén a Tetőtől Talpig pályázat keretein belül mutatták be, ahol közönség díjjal jutalmaztak.

2012-től minden évben részt veszek a Mesterségek Ünnepén, mint alkotó az Apáról Fiúra NKE tagjaként.

2013 –ban a X. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázaton Viselet kategóriában 1. helyezett lettem.

2013-óta zsűriztetek , hogy idővel népi iparművész lehessek, több ruhámat lezsűrizte a Népi Iparművészeti Bíráló Bizottság.

2014-ben pályázat útján bekerültem a R.E.D. projektbe, amely egy nemzetközi pályázat –  közel egy éven keresztül vett részt egy kalotaszegi muszuj- újragondolású ruhám egy utazó kiállításon, mely 6 országban járt.

2014-ben a Kincsvarrók Nemzetközi Versenyén bekerültem a döntő gálára, amelyet a Duna palotában tartottak.

2013- óta több divatbemutatót tartottam, többek között: Ócsán, Bugyin, Markazon, Törökszentmiklóson, Inárcson, Cegléden, a Pápai Kékfestő Múzeumban és a Nagynyárádi Kékfestő Fesztiválon.

2017-ben az Erasmus + pályázat keretén belül volt lehetőségem Norvégiába utazni, és Mona Lokting népviselet készítőtől tanulni.  Nagyon különleges technikákkal és látásmóddal bővíthettem tudásomat.

2017-ben a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság FolkTrendpályázatán elnyertem a támogatást egy kollekció elkészítésére, és bemutatására a Kempinski Hotelben.

2018-ban Népművészet és Közművelődés kategóriában átvehettem a Junior Príma Primissima díjat.

2020-ban elnyertem a Népművészet Ifjú Mestere címet.

Elérhetőségeim:

Márkanév: KékSég
E-mail: mundrusz.anett@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/KekSeg/
instagram: https://www.instagram.com/mundruszanett/

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »