11. Huszárok Hagyományőrző Egyesület

A szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület bemutatkozása

 

A 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület 2001-ben alapult, majd 2011-ben szerveződött újjá 25 fővel. Legfőbb céljuk a szombathelyi huszárság felelevenítése és régi hagyományaik ismertetése, mindemellett szívügyük a lovasszellem átadása és a lóval való érvényesülés népszerűsítése a turizmusban.

Az egyesületet számos rendezvényen ismerhetjük meg évről-évre. Kiemelt programjuk az Ezred nap minden év júniusában kerül megrendezésre, mikor az 11-es huszárok I. Világháborús ütközetéről és elesettjeiről emlékeznek meg a huszárlaktanyánál található emlékműnél. 2017-ben a Bolgár nagykövet is tiszteletét tette az eseményen, majd 2019-ben ismét ellátogatott az egyesülethez.

A huszárok több éve részt vesznek a környékbeli településeken megrendezett március 15-ei megemlékezéseken Pl: Kőszeg, Bük.

Minden év augusztusában találkozhatunk az egyesülettel a Savaria Karnevál felvonulásán, mindemellett az általuk szervezett családi napon a Laktanyában. Ebben a hónapban Körmenden is tiszteletüket teszik a Körmendi napokon.

Az egyesület tagjainak hétköznapjai sem unalmasak. A háttérben folyamatosan különféle pályázatokkal foglalkoznak. Idén 4 pályázatból hármat sikerült eredményesen zárniuk. A kapott pénzbeli nyereményeket a felszerelésekre és programszervezésre fordították.

Az egyesület szellemiségét film forgatásokon való részvétellel is népszerűsítik. A szóban forgó 2 film a Halhatatlanok és a …?

Munkásságuk eredményességét és megbecsülését mutatja, hogy 2012. június 02.-án a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztere Dr. Hende Csaba csapatzászlót adományozott az egyesület számára.

A jövőben számos terv van kilátásban. A közeljövőben továbbra is törekszenek színes programok szervezésére, továbbá a Savaria Múzeum által szervezett filmforgatáson is részt fognak venni, amely a 11-es huszárokról fog szólni.

Szívügyüknek érzik a 11-es huszárok leszármazottjainak felkutatását bel- és külföldön egyaránt.

Az egyesület örömmel fogadja az újonnan csatlakozni vágyókat. Rendezvényeken, vagy akár telefonon bárkinek lehetősége van felvenni a kapcsolatot a tagokkal.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »