A Cimbaliband zenével ajándékozza meg rajongóit karácsonykor

Meghitt, ünnepváró dallamok a múltból és adventi bohóságok a zenei jelenből: a szélsőségek békés együttélése jellemzi leginkább a Cimbaliband legújabb karácsonyi kislemezét, mely igazi világzenei csemege az advent témáján belül. A hagyományőrző betlehemes daloknak köszönhetően megelevenedik az az elveszett idő, amikor még a zenekar két meghatározó tagja, az Unger testvérpáros (Balázs és Gergő) gyerekként járták pásztorjátékukkal sorra a házakat Szadán, és Eszter még kislányként tanulta a nép ajkán élő, Jézus születését dicsőítő dalokat. Ha ismerjük a Cimbaliband világát, tudjuk jól, hogy a zenei fricska sem maradhat el egyetlen korongról sem.

A ráadásszám egy hatalmas poén: a bevásárlóközpontokban rongyosra játszott amerikai slágerek egyik ’gyöngyszeme’ került elő, hogy a zenekar a magyar népi hangszerek segítségével fényesítgesse, polírozgassa és átalakítsa valóban szerethető Cimbaliband dallá. Ez a világon az első kíséret arra, hogy cimbalmon szólaljon meg egy ilyen sláger, sőt tudomásunk szerint egyetlen Mariah Carey számot sem dolgoztak még föl ennek a különleges hangszernek a segítségével! Így változott át az énekesnő karácsonyi száma Hop hop hop Christmas-szé, és így lett igazán a miénk.

Mikulásdömping vagy csendes, hagyományőrző betlehemes? Hogy éljük mi meg, magyarok 2015-ben a karácsonyt? Ezeket a kérdéseket feszegeti a zenekar legújabb videoklipjében. Megtudjuk, hogy megszelídíthető egy ízig-vérig elvadultan amerikai sláger a magyar nép hangszereire, különös tekintettel a cimbalomra. Megsejtjük azt is, hogy az elmúlt évek hogyan formálták át a mi ünneplési szokásainkat, hogyan szivárog be apránként a nyugati mikulásmánia a mi szentestéinkbe, és változnak át gyermekeink számára a régi, betlehemes játékból ismert jelképes alakok (az öreg pásztor, az angyal) rénszarvassá és sütit majszoló, kéményekbe bujkáló álmikulássá. A szatirikus videó érdekessége, hogy a zenekar tagjain kívül csak egyetlen, de annál emlékezetesebb statisztával dolgozott: a Pörkölt névre hallgató, egyéves báránnyal, aki időt és energiát nem kímélve állta a forgatás viszontagságait.

Az egyetlen helyszín, ahol a karácsonyi CD beszerezhető: a 2015. december 29-i turai nagykoncert, hiszen minden belépő mellé ajándékba adja a zenekar ezt a négyszámos korongot!  Az est természetesen a karácsonyvárás jegyében zajlik, így az összes dalt meghallgathatja élőben is a közönség, sőt két vendég is emeli a koncert színvonalát fantasztikus tehetségével: Czutor Zoltán és Székely Zoltán. Mindkét Zoltán bizonyította már színpadon, milyen jól megtalálja a hangot a Cimbalibanddel, és ez most sem lesz másként. És ha még táncra is perdülnénk a koncert végén, a Suhajda zenekar jóvoltából most egészen hajnalig rophatja minden érdeklődő, aki idén (is) a Cimbalibanddel szeretne ünnepelni.

Elérhetőségek:

CIMBALIBAND PR, marketing:

Telefon: 06 70 535 0285

E-mail: press.cimbaliband@gmail.com

www.cimbaliband.hu

https://www.facebook.com/cimbaliband

https://www.youtube.com/watch?v=VYIaXiMUq3M

 

1 2 3

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »