Acél Ferencné Róza

 

Aczél Ferencné, Abdai Róza 1950. április 2-án született Csornán. Már gyermekkorában nagyon szerette a rajzórákat. Autodidakta módon folytatta a festészetet.

Mezőpeterdre 1973-ban költözött és azóta is ott él. Rózsika amikor csak papír került a kezébe, mindig rajzolt, színezett, vagy akár virágokat készített belőle.

Sajnos 43 éves korában bal oldalára lebénult és betegsége miatt le is százalékolták. Hogy elterelje gondolatait, ismét előkerült a grafit, a festék, és elkezdett komolyabban foglalkozni a festészettel. Rózsika mindig asztalon készíti képeit, így a kézremegése nem akadályozza az alkotásban. A tájképekkel és a virágokkal kapcsolatos témák érdeklik legjobban.

Ajánlott már fel képeket beteg gyerekek megsegítésére, így támogatva gyógyulásukat, melyről a Hajdú-Bihari Napló is beszámolt.

A Humanitás, a Délibáb és a Montázs magazin is jelentetett meg vele interjút, illetve képeit is bemutatta. A Kiállítóterem című kortárs művészeti album más kortárs festők társaságában mutatja be Rózsikát és alkotásait.

Több helyen is kiállították festményeit, többek között Budapesten, illetve más vidéki helyszíneken. Művészeti albumokban is jelentek meg képei. Számtalan művészeti pályázaton is részt vett, ahol sok elismerésben részesült.

Képeinek jellegzetessége lánykori neve, illetve egyedi ismertetőjel.

Facebook: Róza Ferencné Aczél

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »