Artera Alapítvány bemutatkozása

Bemutatkozás

Alaptási év: 1999

Elnök: Lőrincz Zsuzsánna

Kurátorok száma: 5

Kézműves partnerek: 87

Önkéntesek: 5

Székhely: Székelyudvarhely, Kadicsfalva út 31

Postacím: 535600 Székelyudvarhely Kadicsfalva út 71

Elérhetőség, honlap: www.artera.ro, www.artisanat.ro, office@artera.ro,

tel: 0040744593192

________________

Az ARTERA Alapítvány közművelődési tevékenysége, hagyományőrző és közösségápoló, interkultúrális programok szervezésére, kézműves mesterségek akkreditált képzése és továbbképzése, valamint kulturális, népművészeti tevékenységre összpontosul.

Szolgáltatásaink: Népművészeti kiállítások szervezése, Mesterségbemutatók népművészeti rendezvényekre, Gyerekfoglalkoztatások , Artera Népi Játszótér 14 féle népi játékkal, két animátor vezetésével.

Legfontosabb fórumunk az évente, júliusban megrendezett Míves Emberek Sokadalma -népművészeti fesztivál. Összegyűlnek ide Erdély, valamint az ország különböző részeinek legjobb előadói, kézművesei, de érkeznek kiállítók Magyarországról, Felvidékről és Újvidékről is. Etnikai változatosság is jellemző: magyarok, románok, szászok, cigányok és más nemzetiségek képviseltetik itt magukat.

Mesefalu Székelyföldön nevű táborunk a fiatal generációt hivatott beavatni a népművészet titkaiba. Évente fogadjuk a táborokba a Dévai Szent Ferenc alapítvány székelyföldi házainak gyerekeit, tanítjuk a hagyományos mesterségek és előadóművészetekre.

Állandó programként működik a gyerekek, diákok számára az Iskola másként program kapcsán és felnőttek számára hetente, délutánonként 17 órától, naponta más -más mesterségben működik a Kaláka Kör.

Nyár végén a Továbbképző táborba várjuk a hímezni szőni szerető felnőtteket.

Évente, novemberben szervezzük a Ősi Értékek-műhelymunka, konferencia és kiállítás mely a kézművesek továbbképzésére ad lehetőséget.

Télen a Advent a Családban tavasszal a Mesés Tojások, Anyák Napja várják színes, programmal az érdeklődőket.

Az Alapítvány létrehozott egy kiadványt, a MESter-t, mely egyelőre fesztiválújságként jelenik meg.

Székhelyünk, az Artera Míves Ház egész évben tárt ajtókkal vár minden érdeklődőt, folyamatos népművészeti kiállítással, és különböző kézműves mesterségek oktatásával.

2005-től Magyarország Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) tagja.

Közösségépítő munkájáért 2005-ben Élő Örökség díjat nyert országos szinten. 2oo4, 2oo6-ban Polgármesteri Hivatal kitüntetésében részesült, 2007 ben a Máréfalváért díjat vehette át a közösségépítő munkáért.

  Az Artera Alapítvány tevékenységeinek skálája évről évre szélesedik.

Székelyudvarhely                                                                             Lőrincz Zsuzsánna

  1. 07. 16.                                                                                        Elnök

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »