Baksa Mária bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Baksa Marikának hívnak,57 éves vagyok. Kárpátalján élek.Nagyon szeretek kézimunkázni. Még gyerekkoromban édesanyámtól tanultam meg kötni,horgolni,hímezni.

Három évvel ezelőtt megláttam az interneten egy gyönyörű teritőt,ami számomra addig ismeretlen technikával készült. Megtudtam,hogy ez zsinórcsipke. Egyszeriben beleszerettem,de mivel nálunk nem készít senki ilyen kézimunkát,ezért az Internetről kezdtem el tanulni.A szabadidőm kedvenc időtöltése lett. Ma már hobbi szinten készitem a kisebb nagyobb darabokat.
Amit megtanultam szivesen továbbadom kézimunkázni szerető hölgyeknek. Egyik tanitványomra különösen büszke vagyok,Jambricz Pálné Piroskának hívják.
Kiállitásom még nem volt.

 

 

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »