Bartháné Markovics Zsuzsanna vagyok, “sajátos firkász”

 

Bartháné Markovics Zsuzsanna vagyok, “sajátos firkász”.

Dunaújvárosi szülésű, 44 éves anyuka és feleség.
Megtisztelő számomra, hogy lehetőséget kaptam pár szót írni magamról.
Kettő és fél éve kezdtem rajzolni. Előzménye az volt, hogy kislányom finom motorikus mozgását kellett fejleszenünk. Így szerettem bele a rajzolásba. Eleinte színes, mesés rajzokat készítettem, majd én fejlesztettem ki a saját technikámat (szénkréta, színes por, tűfilc..) Később terápiás céllal folytattam a saját magam kedvére. Feltöltöttem az egyik közösségi portálra, ahol szerencsére sokak tetszését elnyerte. Ez adott egy kis önbizalmat és folytattam. Mivel művész nem vagyok, “firkáknak” neveztem el rajzaimat, melyekben a saját érzelmi világom gyakran tükröződik. A “Mi Dunaújvárosiak” oldalra töltöttem fel őket, és ez által kértek fel egy saját kiállításra is, ahol több mint 50 “firkámat” mutathattam be városunkban, csodálatos ünnepi megnyitóval. Hálás vagyok! Csodálatosan sikerült a kiállítás, melyből kifolyólag újra lehetőséget kaptam, egy új, júniusban megrendezett kiállításra. Örömmel és óriási lelkesedéssel készítek mindent. Számomra mindig élmény (rajzolni) alkotni, és megmutatni őket az embereknek hisz rengeteg visszajelzést kapok. Úgy érzem minden firkám “beszél” illetve van mondanivalója. Folyamatosan jönnek az új ihletek és technikák.
Köszönöm előre is hogy elolvassák levelem.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »