Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör

10353304_620006661431350_3970412307725881949_o

 

Csoportunk 1986 őszén alakult meg, kézimunka szakkörként. Akkoriban kizárólag hímzéssel foglalkoztak tagjai. 1991-től Népi Díszítőművész Szakkörként működött tovább.
Jelenleg 15-20 lelkes, népi díszítőművészetet kedvelő tagunk van, akikkel kéthetente találkozunk, és próbáljuk elsajátítani a kézműves kultúra csínját-bínját. Ma már nem csak hímzünk, de ki-ki kedve szerint bepillantást nyerhet a horgolás, a szabás-varrás, és egyéb népi kézművesség rejtelmeibe is.
A népi motívumok alkalmazását próbáljuk mai használati tárgyakon, ruhákon, táskákon megjeleníteni, még inkább kedvet csinálva a népi kultúra továbbvitelére. Ezt erősítvén rendhagyó divatbemutatókat tartunk ahol csoportunk tagjai mutatják be az általuk készített új- illetve régi, a hímzés által újjávarázsolt ruháikat.

Szívesen veszünk részt rendezvényeken, kiállításokon, közösségi együttléteken.
Vállaljuk játszóházak, mesterség bemutatók, divatbemutatók megszervezését, lebonyolítását igény szerint.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a mindig vidám, jó hangulatú foglalkozásainkra Békéscsabán az Orosházi út 101 szám alatt a Jaminai Közösségi Házba.
Szívesen látjuk a csak egy-egy alkalomra betérőket is.

Facebook oldalunk: Egyedi, kézi készítésű népi termékek

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »