Belényi-Rutai Katalin

Belényi-Rutai Katalin vagyok.
Néhány hónapja Budapesten élek, de Kukutyinból (Ferencszállás) származom.
Már gyermekkoromban is ámulatba ejtettek a kézművesek termékei a vásárokon, de csak ritkán engedhettem meg magamnak, hogy egyet-egyet meg vásároljak. Ezeket ma is kincsként őrzöm.
Néhány éve csak magamnak varrogattam karácsonyi angyalkákat, csengőket filcből, majd a családtagjaim és barátaim részére is készítettem ajándékba.
Biztattak, hogy bátran készítsek eladásra is ilyen termékeket, mert ezek annyira egyediek és szépek, hogy biztosan másnak is tetszenének. Mindig is vágytam arra, hogy továbbvigyem azokat a népi hagyományokat, szokásokat, melyek anno engem is körülvettek. Gyermekként mindig saját készítésű díszekkel ékesítettük a karácsonyfánkat, ami emelte az ünnep fényét és mindig kedves emlék volt elővenni az előző évi díszeket, melyek mosolyt csaltak a családom arcára.
Elsősorban karácsonyi, illetve húsvéti díszeket készítek, de szívesen veszem kezembe a tűt, ha születésnapra, névnapra, anyák napjára, gyermeknapra stb. alkotok.
Két éve ismerkedtem meg a tűnemezeléssel, amibe nagyon beleszerettem. Hazánkban még mindig inkább a vizes nemezelést ismerik, de egyre nagyobb terek hódít a száraz-, tűnemezelés is. Ezzel a technikával életre kel a gyapjú egy-egy kisállat, virág stb. szobrocskában.
A télen gondoltam egy bátrat és a legfinomabb selymet “megvadítottam” gyapjúval. Ez azt jelenti, hogy a lehelet finom anyagra tűnemez technikával népi motívumokat vittem fel. Alkalmi- és tavaszi sálakat készítek így, ami valóban egyedi, boltban nem kapható.
Több alkalommal szerveztem már magam is kézműves vásárt, illetve tartottam gyermekeknek kézműves foglalkozásokat, melyeknek mindig nagy sikere volt.
Kérem, keressék termékeimet a vásárokon, illetve a facebook-on Katica a Kézműves oldalon.

https://www.facebook.com/katicaakezmuves/

https://www.facebook.com/rutaikata

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »