Bihari Banda Hagyományőrző Egyesület

 

 

Bihari Banda Hagyományőrző Egyesület vagyunk.  1999-ben alakultunk, akkor még egy debreceni néptáncegyüttesben aktívan táncoló lelkes fiatalok összefogásával. Mára több éves színpadi tapasztalattal és a népi kultúra széles körben való terjesztésének elkötelezettségével dolgozunk. Alakulásunktól napjainkig eltelt 20 év, mialatt több száz hazai és külföldi rendezvényen vettünk részt. Műsorainkban autentikus magyar néptáncot és világzenei alapokra épülő műsorokat is láthatnak. Jeles napjainkhoz kapcsolódó műsorainkban dramatikus elemekkel színesítve elevenítjük meg például a Húsvét vagy a Pünkösd szokásait, hagyományait. Egyesületünkkel többféle rendezvényen részt veszünk, legyen szó különféle fesztiválokról, szüreti mulatságról, csapatépítő tréningről, céges rendezvényről, esküvők, családi események vagy bármilyen összejövetelről, ahol műsorainkon keresztül megmutathatjuk a magyar népi kultúra sokszínűségét, hagyományaink felelevenítésével, dramatikus játékokkal, igény szerint a közönség bevonásával. Műsoraink után tánctanítással egybekötött táncházat is tartunk.

A teljesség igénye nélkül említeném meg a Hajdúszoboszlón évente megrendezett Bioétel-és borfesztivált, a Hajdúsági ízek fesztiválját, a Tiszafüredi Betyártalálkozót, Tiszacsege-Halászléfesztivált, a Hortobágyi Daru-vonulást és Szent György-napi kihajtást vagy a Hortobágyi Hídi-vásárt valamint a Múzeumok éjszakája Vásárosnaményban.

Újonnan elkészült programunk egy “rendhagyó történelem óra“.

Viselet-bemutató című műsorunkban a 19.századi polgári viseletektől jutunk el a pusztai társadalom viseletéig, csíkos, gulyás, juhász, kondás és a kiszolgáló személyzet öltözetei elevenednek meg, szöveggel, tánccal, dramatikus elemekkel.

A műsor végén igény szerint hajdúsági tánctanítás és táncház.

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »