Budai Béláné grillázs készítő bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Budai Béláné nyugdíjas grillázs készítő vagyok. Csak itten tudok üzenetet küldeni. A grillázs készítését, már gyermek koromban meg szerettem. Anyukámtól tanultam. Régen sokan készítették, de ma már 2-3 személy foglalkozik a készítéssel. Én 1971 óta készítem önállóan. Lakodalom nem múlhatott grillázs torta nélkül el. A z 1990-es években már nem sokan készítettek, kihaló félben kezdett merülni. A 2000 években már kezdték többen igényelni. Már nemcsak lakodalmakra készültek a csodás alkotások. Ballagás, Diploma osztó, keresztelő , név és születésnapra is készítettnek. Voltam a Néprajzi Múzeumban, ahol nagy sí kert arattak a munkáim. Részt vettem Tiszaörvényen a Nász láz rendezvényen . Ahol elismerést nyertem és az Abádszalóki lakodalomba az ifjú pár részére nekem jutott a megtiszteltetés a grillázs torta elkészítésére. Nagyon szeretem készíteni. Már vittek tőlem Londonba, Görög országba, Románia stb…De Győrbe, Pécsre, Vácra is volt már megrendelésem. De már van egy tanítványom. A grillazsaimat az Ország több részén ismerik.Sőt az Országhatáron túl is sikert aratott. A családban a fiatalabbik lányom sajátította el és viszi tovább.

 

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »