Dabóczy Gergely bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Dabóczy Gergely


1977.04.19-én születtemMiskolcon.

Zámolyon élek, nős vagyok, két fiúgyermekem van.

Informatikai mérnökként végeztem.

IT projectvezetőként dolgozom Székesfehérváron.

 

Több mint 10 éve foglalkozom fókuszáltan festészettel, irodalommal.
Több vegyes és önálló kiállításom volt már, pl: Budapesten, Székesfehérváron, Nyékládházán, Zámolyon, Ősin, Iszkaszentgyörgyön, Vértesbogláron, Monoron.

Tagja vagyok az Ősfehérvár Alkotóközösségnek, valamint az Országos Cserhát Művész Társaságnak. Több ízben készült már velem interjú televízióban, online, és nyomtatott formában is, a festészettel, az irodalommal, és versmondással kapcsolatos fellépések miatt.Rendszeresen hívnak különböző táraltmegnyitók alkalmából a megnyitó ünnepségeken verset mondani, tárlatot megnyitni, irodalmi esteken felolvasni, előadni.

Pályázom irodalmi és festészeti kiírásokra. 2017-ben elnyertem az ART Díjas festőművész címet, valamint József Attila versíró pályázaton I helyezett lettem. 2018-ban Képzőművészeti díjat, 2019-ben Kiváló kortárs festőművész díjat kaptam. 2019-bena kultúráért tett munkásságom miatt a Róma Sas Birodalma Rend lovagjává avattak. Több képem magántulajdonban van, külföldön és belföldön egyaránt.

Folyamatosan publikálok az interneten, e mellett 2012-ben megjelent az „Egy Karosszék Naplója” c. novelláskötetem is.

 

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »