Deliné Pőcze Erzsébet

 

Deliné Pőcze Erzsébetnek hívnak, szenvedélyem az alkotás. A családi legendárium szerint az első művemet 3 évesen egy portörlő rongyra “írtam”, tűvel és hímzőfonallal. Az évek múltával a változatos eszköz- és anyaghasználat megmaradt, csupán a mesterségbeli tudás fejlődött autodidakta módon. Szeretem felfedezni a hétköznapi tárgyakban, a mások által feleslegesnek gondolt vagy túlságosan felmagasztalt hozzávalókban meglátni a kiaknázatlan lehetőségeket.

Így történhet meg az, hogy egy nyakkendőből, egy antik gombból, törött kagylóhéjból páratlan ékszer lesz.

Inspirációm kétféle forrásból táplálkozik. Ha az anyag szólít meg, az alkotást általában megtartom. Néha csak hetek, hónapok múltán kristályosodik ki, mivé akar válni. Van, hogy menet közben irányt vált és más testet ölt, én csak szolgamód követem. Míg ha egy meghatározott egyén számára tervezek, azokra a benyomásokra hagyatkozom, amelyeket az adott személy kiváltott belőlem.

Több alkotói pályázaton ítélték oda számomra az első díjat, ezenkívül éveken keresztül tartottam workshopot egy hobbykellék-nagykereskedő cég felkérésére, illetve több alkalommal az újrahasznosítás jegyében. Egy szaklap számára rendszeresen terveztem és készítettem kötött-horgolt modelleket, ékszereket, valamint 1 évig működött az önálló youtube csatornám is, Vedd fel a fonalat Erzsivel címmel. A menyasszonyi ruhám is saját alkotás, de azóta felkérésre készítettem több, mint 10 hölgy részére is emlékezetes öltözetet a nagy napra.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »