Dobás Éva

 

Dobás Éva vagyok a Csipke és Herba párnák megálmodója.

Már kislánykoromtól kezdve imádtam a szabadban lenni, elbűvölt a sok szép virág, a zöldellő lombok és az a sok-sok illat, melyek ilyenkor a levegőben keveredtek! Ösztönösen vonzódtam minden növényhez, amit csak odakint találtam, és anélkül, hogy tudtam volna, mély tiszteletet kezdtem érezni irányukba… Az élet úgy hozta, hogy Ausztriában töltöttem el több, mint tíz évet, és ez hozta el számomra az igazi áttörést. A csodás, olykor szinte érintetlen természet teljesen elvarázsolt. A hegyeken és mezőkön járva döbbentem rá arra, hogy ezek nem csupán vadvirágok, hanem gyógynövények, és telis-tele van velük a Mindenség. Először csak a szépségükért fotóztam, majd már tudatosan gyűjtöttem őket, aztán különféle készítményeket készítettem belőlük. Idővel megtanultam a szappankészítés minden fortélyát, és megpróbáltam ezekkel a saját gyűjtésű gyógynövényekkel gazdagítani. Viszont, ami a legjobban a szívemhez nőtt, azok az olyan gyógynövényes párnák készítése, melyek legfőképpen a ma már népbetegségnek számító alvásproblémák ellen veszi fel a harcot. Hiszem, hogy a gyógynövények megismerése egy életen át való tanulás, ami számomra nem csak egy feladat, hanem egy életcél. Ma már a saját kertemben gyönyörködöm bennük, néhányukat gyűjtéssel pótlom, majd gondosan válogatva kerülnek a párnákba.
A csipke gyerekkorom szép emléke, csakúgy, minta föld szeretete: mindkettő nagymamám rám hagyott öröksége, amiért a mai napig végtelenül hálás vagyok. Gyerekként imádtam mamám csodás csipkés terítőivel, kendőivel játszani! Egyetlen kendővel akár két órán át is képes voltam lefoglalni magam. A mai napig emlékszem arra az ódon, de mégis finom illatra, ami körüllengte azt az időszakot, időnként még ma is az orromban érzem! Talán innen ered a csipkék iránti szeretetem, ami a Csipke és Herba márka egyik alappillére. Ma már azt is tudom, hogy Magyarországon a középkorban tűnt fel először a hurkolt csipke, az előkelő hölgyek pedig arany- és selyemszálból készült csipkefőkötőket hordtak. Szerencsére a mai korunkból sem tűnt el ez a különleges textília, sőt, egyre inkább visszatér a köztudatba. Párnáimmal pedig én is e mesés hagyomány megőrzésén is dolgozom.
Mindezek által lettem az, aki ma vagyok: egy olyan ember, akinek a természet jelenti az életet. Mindent szeretek benne, de talán mégis kedvenceim a vadvirágok! Nem csak sokszínű szépségük miatt, hanem mert kedves emlékek idézői boldog gyermekkoromból. Varázslatosan tiszta, ősi erő rejlik bennük! A természet értékes ajándékai ők, nem mindennapi gyógyerővel felvértezve.

Ezekkel a különféle gyógynövényekkel töltött párnáimmal pedig azon fáradozom, hogy könnyebb legyen minden: az elalvás, az ébredés és a mindennapok gondjainak leküzdése.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »