Holoda Márta

 

Tiszalökön születtem 1955-ben. itt élek és bárhol jártam, ide vágyom vissza. Ha tájat festek, az a Tiszához kötődik, ha mezei virágokat, azt itt szedem az út mentén. Főiskolai tanulmányaimat Nyíregyházán végeztem, előbb tanítóként, majd továbbképezve magam, rajztanárként dolgoztam 40 éven át a helyi általános iskolában.Nem is éreztem munkának igazán, mert azt csinálhattam, amit legjobban szeretek: alkothattam , a magam és a gyerekek gyönyörűségére.Legközelebb a csendéletek, tájak, ember-és állatportrék állnak hozzám, amiket többféle technikával, leginkább olajjal és akrillal festek. Az iskolában kipróbáltam a falfestészetet is. Képeimet többnyire elajándékoztam, csak néhányat őriztem meg. Ezért is jó lehetőség a virtuális bemutatkozás, ami egy kiállítás illúzióját kelti. Most,hogy már nyugdíjas vagyok, több idő jut az alkotásra, jelenleg egy festő tanfolyamot is tartok felnőtteknek. Szeretnék bemutatni néhányat eddigi festményeimből.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »