Düvő Citerazenekar bemutatkozása

Düvő Citerazenekar A zenekar 1996-ban alakult Kodály Zoltán Citerazenekar néven Tiszakécskén Zoboki Józsefné Ilonka néni vezetésével. 2004-től a zenekar eredményes vezetését Szerencsi Zsuzsanna vette át és a zenekar Kék Nefelejcs Citerazenekar néven működött tovább. Az évek folyamán a zenekar több szakmai és kulturális eseményen feltűnt és több elismerést is magáénak tudhatott, mint például a KÓTA által kiadott „Arany Páva díj”. Az idő múlásával nemcsak a zenekar tagjai változtak, hanem az általunk játszott zenei stílus is, ami nem is igazán a citerazenekarokat sokkal inkább a vonós zenét idézi. A zenekar fő célja a tiszakécskei citerás hagyományok erősítése mellett, a magyar népzene ápolása és továbbadása. A zenekar 2015-től „Düvő Citerazenekar” néven működik, és vezetését Csernák József vállalta el.

Bővebben még a következő oldalon tekinthető meg:

https://www.facebook.com/duvociterazenekar/

 

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »