Garay Zsuzsanna író

 

Író vagyok, eddig öt regényem, négy mesekönyvem és egy verseskötetem jelent meg.

Regényeim mai problémákról szólnak, a főszereplők korunk emberei. Hiszem, hogy noha a konfliktusok ismétlődnek évszázadokról évszázadokra, minden generációnak magának kell megoldást keresnie és találnia. Ha elolvasunk egy könyvet, akkor mintha kapnánk még egy életet, átélhetjük valaki más gondját-baját, sikereit, kudarcát, vele izgulhatunk, és a végén akár más véleményt is formálhatunk, mint amit az író megírt. Ugyanígy a klasszikus mesék mellett szükség van új mesékre is. A honlapomon minden regényből és mesekönyvből található egy-egy részlet.

A tíz önálló kötet egy hosszú út eredménye. 1970-ben születtem Nyíregyházán, ahol általános iskolai éveimet is töltöttem. Szüleimmel ezt követően Budapestre költöztünk. Gimnazistaként kezdtem verseket, meséket és novellákat írni. 1988-ban a sárvári Diákírók, Diákköltők XI. országos találkozóján prózakategóriában ezüstminősítést kaptam A két testvér című mesém elismeréseként.

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola hallgatójaként az 1989-ben megjelent A tű antológiája című kötetben bemutatkozhattam a verseimmel.

1994-ben magyar-történelem szakon az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán fejeztem be tanulmányaimat. A főiskolai évek alatt tanáraim biztatásának köszönhetően az ELTE Mozaik című antológiájában jelentek meg verseim.

A mesék és versek után a mítoszok felé fordultam, és 1996-ban a Jelek a Szigetről antológiájában bemutathattam a Daidalosz és Ikarosz című mítoszból írt parafrázisom.

Ennek köszönhetően publikálási lehetőséget kaptam a Kelet Felől című lapban Gabulya Pál költő és műfordító segítségével, ahol több versem is megismerhették a verskedvelők.

Irodalmi munkám elismeréseként a Szerelem című versemet beválasztották az iskolások számára szerkesztett Szöveggyűjtemény a Világjáró 7. és 8. osztályos tankönyvhöz című oktatási segédletbe, ami a Dinasztia kiadó gondozásában jelent meg.

2008-ban vehették kezükbe az olvasók első regényemet Függőség címmel.

Garay Zsuzsanna: Függőség – részlet a műből

 

A Találkozások című regényem 2009-ben került kiadásra.

Garay Zsuzsanna: Találkozások – részlet a műből

Ugyanebben az évben a Színek című verseskötetem az Ad Librum kiadó szerkesztésében jelent meg. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy a Színek című verseskötetet kibővítve megjelentetjük új borítóval, új illusztrációkkal.

Garay Zsuzsanna: Színek – részlet a műből

2010-ben a Bosszú című regényem is az olvasók könyvespolcára kerülhetett.

Garay Zsuzsanna: Bosszú – részlet a könyvből

 

2011 óta hat alkalommal jelentek meg meséim a Dörmögő Dömötör című folyóiratban.

A Rím Kiadó kézirataim közül a Zaklatás című művem választotta ki megjelentetésre, melyet 2011-ben elérhetővé tett az olvasóközönség számára is.

Garay Zsuzsanna: Zaklatás – részlet a könyvből

2012-ben a Garbo kiadó gondozásában jelent meg az Áldozat című regényem.

Részlet az Áldozat című műből

2013-ban jelent meg az első gyerekeknek szóló könyvem Gyöngyös mesék címmel, amit Szabó István Attila rajzai tesznek varázslatossá.

https://garayzsuzsanna.hu/wp-content/uploads/2020/06/Gyongyos_mesek_elveszett_gyongy.pdf

2017-ben az Ad Librum jelentette meg az Esőcsepp utazásai című mesekönyvemet, amihez Németh Alina készített illusztrációkat.

https://garayzsuzsanna.hu/wp-content/uploads/2020/06/elet_a_felhopalotaban.pdf

2018-ban pedig A kacatkuckó lakója című mesekönyv jelent meg, szintén az Ad Librum kiadó gondozásában.

https://garayzsuzsanna.hu/wp-content/uploads/2020/09/kope_berendezkedik.pdf

Nagyon szeretek találkozni az olvasókkal akár egy könyvbemutató kertében, akár a könyvheti dedikálásokon. A mesekönyvek kapcsán számos iskolába, könyvtári rendezvényre jutottam el, ahol csodálatos érzés volt, amikor a gyerekek körbevettek. Újpesten öt alkalommal meséltem kisiskolásoknak a Mese, zene csudajó című program keretében. Talán ezeknek az élményeknek hatására, mertem belevágni egy új műfajba. 2015-ben megírtam A csalárd cukorka című bábjátékot, és 2018-ban megkezdődtek a báb előadások a Babos Bábos Társulat előadásában. 2019-ben ez a mese könyv formában is megjelent a Könyv Guru kiadó jóvoltából.

https://garayzsuzsanna.hu/wp-content/uploads/2020/09/Csalard_elso.pdf

Jelenleg egy fantasy regényen dolgozom.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »