Gazsó Baráth Klára

Gazsó Baráth Klára vagyok, festőművész, a természet és a színek szerelmese.

1961-ben születtem, a Vértes hegység tövében, festői környezetben, egy kis faluban. Az ott töltött évek meghatározóak voltak számomra. A természet szeretete, a gyönyörű táj látványa, a szabadban, játékkal eltöltött sok-sok óra gyermekként mélyen belém ívódott.

Kerámiakészítéssel foglalkoztam sok éven át, mesterem Kőrösi Sándor képző és iparművész, volt.

Civil életemben a családi vállalkozásunkban dolgozom, a festészettel a hétvégeken tudok foglalkozni, amikor kiszabadulok a fővárosból a természetbe, a nyugalomba, ahol a múzsám lakik.

A festészet nekem szerelem, és meditáció. A végtelen fejlődés lehetőségét biztosítja. Hiszem és vallom, hogy tanulni soha nem késő, és magunkat fejleszteni kötelességünk mindaddig, amíg képesek vagyunk rá.

Olajfestékkel festek, vászonra. Kedvenc témám a természet ábrázolása. Folyamatosan tanulok, remélem ez látható és nyomon követhető az alkotásaimon.

Két évvel ezelőtt csatlakoztam a New World In Art alkotói közösséghez, ahol művésztársaimmal az országot járva, különböző helyszíneken, csoportos kiállítás keretein belül mutatkozhatunk be.

Tagja vagyok még a Cédrus Művész Körnek, a MANE Egyesületnek, a Cserhát Művész Körnek, és Ausztriában a Kukma Művészeti egyesületnek.

Az elmúlt években számos önálló kiállításra is volt lehetőségem, és egyre több helyre kapok meghívást, ami örömmel és büszkeséggel tölt el.

Eddigi tevékenységemet két Nívódíjjal, és Homolya Zsófia Emlékdíjjal méltatták.

Nagyon hálás vagyok a családomnak és a barátaimnak, akik az első perctől hisznek bennem, és bíztatásuk, szeretetük hihetetlen erőt ad az alkotáshoz. Nagyon szerencsés embernek tartom magam.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »