Haász Irén

 

Haász Irén vagyok. 1954.-ben születtem, Budapesten. A szüleim egyszerű emberek voltak, apám a zománcgyárban belélegzett mérges gőzök miatt igen fiatalon halt meg, utána anyám egyedül nevelgette hét kisebb-nagyobb gyermekét. Nevelőszülőknél nevelkedtem három éves koromtól. Örök hálával tartozom nekik. Szép gyermekkort biztosítottak. Nevelőapám nagy tudású ügyvédember volt, szerény nyugdíjjal

Életem során tulajdonképpen majd’ mindig tanultam. Négy-öt szakmát szereztem, és nyelvekkel is kacérkodtam. Közgazdasági végzettséggel több szakmában és munkakörben próbálkoztam több-kevesebb sikerrel. Voltam vállalkozó (kötős, manager) és alkalmazott (anyaggazda, valutapénztáros, üzletkötő, kereskedő) vezető és beosztott, eltartó és eltartott. Letettem az ECDL számítógép felhasználói hét vizsgáját is. Három gyermek nevelése nyomta vállamat, évekig egymagamban, mivel második házasságban élek. Második férjem a Medicor egyik volt vezetője.

2008-ban súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam, a kezelés alatt írtam első regényemet figyelemelterelés ürügyén. Később kiújult a betegségem, sok időt és kedvet elszippantott tőlem. Austen Büszkeség és balítélet-ét folytattam tovább, ezzel kezdődött irodalmi működésem. Ifjúkori verseim elkallódtak már, az idő folyamán az élet más területeivel voltam kénytelen foglalkozni, de unokám születése óta ismét írok, és immár őrzöm rapszodikusan születő szerzeményeimet. 2010.-ben a Hajnal kikötői c. antológiában válogatás jelent meg gyermekverseimből, s az Accordia kiadó vezetője, Balázs Tibor további működésre buzdított.

Négy éves korom óta olvasok. Előbb olvastam az Új Idők-et, mint a Dörmögő Dömötört. Mindenevő vagyok, verset, prózát egyaránt szeretek olvasni és írni. Írásaimban törekszem a hagyományos  formák,  mesék, alakok megjelenítésére.

Tagja vagyok mára több kulturális klubnak és portálnak ( AlakArt, Börzsönyi Helikon, Napvilág, Napkorong, FullExtra, Literatúra, Héttorony, stb.) szerkesztek két online folyóiratot ( A hetedik, Magyar Parnasszus – Az élő magyar líra csarnoka), szerepelek rengeteg antológiában, kaptam néhány értékes díjat is. (( Gödöllői Irodalmi Díjat (kétszer), Aquincumi Költőverseny különdíja, Batsányi-Cserhát Művészkör több díja, stb)) Az isaszegi AKÍK (Alkotók, Költők, Írók Klubja) vezetője vagyok öt éve. Szerkesztem a honlapunkat és FB oldalunkat is a magamé mellett, és szervezem a programjainkat, irodalmi estjeinket, találkozóinkat.

Tizedik e-könyvemet írogatom, lustán. E- könyveim között novelláskötetek, vers, műfordítás, gyermekversek szerepelnek, mind letölthető az OSZK MEK oldaláról. Nem kerestem nyomtatott kiadási lehetőséget, előbb vártam, hogy felfedezzenek, aztán rájöttem, hogy túl sokan vagyunk és túl koros vagyok már ehhez.

De nem adom fel, mint annyi mást sem.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »