Horváth Adrián karnagy bemutatkozása

“Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elmúltát… Arról szól, hogy megtanuljunk táncolni az esőben”

Vivian Greene

1970-ben születtem Kiskőrösön. Nyolc évesen kezdtem zenét tanulni. Tenorkürtön szerettem volna tanulni, ezért 3. osztályos koromban beírattak a helyi zeneiskolába. Két Zeneművészeti Szakközépiskolát is elvégeztem: tuba tanszakon Budapesten Hommer Lajos növendékeként és harsona tanszakon Veszprémben Szuromi Miklós és Burget Péter tanítványaként. Iskoláim elvégzése után a Miskolci Egyetem, Bartók Béla Zeneművészeti Intézetbe nyertem felvételt, ahol Nemes Ferencné (harsona) és Sereg János (fúvószenekari karnagy) növendékeként szereztem meg kamaraművész – harsonatanári és fúvószenekari karnagy diplomámat. A diploma megszerzése évében neveztek ki a veszprémi Légierő Zenekar karmesterhelyettesévé. A főiskolai diplomák után megszereztem az egyetemi zenetanári végzettséget is a Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében. 2008-óta én vagyok Pápa Város Fúvószenekarának karnagya. 2011-ben szolgálati nyugdíjba helyeztek a  veszprémi Légierő Zenekarból. 2012-től a Pápai Református Kollégium és Művészeti Szakközépiskolában tanítok. A gimnáziumban ének-zenét, a szakközépiskolában zeneelméletet oktatok.

Szabadidőmben sok fajta zenét komponálok (szóló darabok, fúvószenekari darabok, szimfonikus darabok). Hangszereléseimet nem csak Magyarországon, de világszerte játsszák a fúvószenekarok.

Bővebben a http://hadrian.hu/hu/

 

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »