Jambrich Pálné, Piroska

A Borsod megyei Kesznyétenben születtem, 44 éve Szlovákiában, Rimaszombatban élek. Mivel leszázalékolt lettem minden idömet a kézimunkának szentelek, főleg a horgolás érdekel. Két éve rátaláltam az Erdélyböl származó zsinorcsipkére, amit nagyon megszerettem. Teritőket és nöi kabátkakat, táskákat készitek.

Tizenkét évesen tanultam meg horgolni, az első pillanattól megkedveltem. Eleinte mindent horgoltam, amit lehetett. Birtokomban több mint száz meghorgolt kissebb, nagyobb teritő van.
2018 május 15-én, Tiszaújvárosban nyilt, Kalóz Zsóka, Jelenbe zárt múlt cimű kiállitása, ahol vendégkiállitóként rész vehettem. Több munkám volt kiállitva. A tudásomat videókészitéssel adom tovább, amik a youtubon elérhetők.
Május 7-én nyitottam egy saját kétimunka oldalt, ahol szintén bárkinek átadhatom a tudásomat.
A zsinórcsipkével két éve kezdtem foglalkozni, a net jóvoltából sok szép mintához hozzájuthatok.
Ez a két év igen termékeny volt, és még nagyon sok minta, ötlet van a tarsolyomban.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »