Kardos Ilona

 

Kardos Ilona vagyok 1964 március 12.-én születtem a hódmezővásárhelyi tanyavilágban. Innen ered a természet szeretete és tisztelete, amelyet igyekszem vissza adni a festészetemben az alkotásaimban. A rajz mindig is része volt az életemnek, ez már kora gyermekkoromban is megmutatkozott. Az életem viszont teljesen másként alakult, követve az elfogadott sémát családomlett, négy gyönyörű és nagyszerű gyermekem. Az ő felnevelésüknek szenteltem majdnem minden időmet, a rajz az megmaradt mint meghatározó hobbi csak kicsit másként mint most. Fontos része maradt az életemnek és igyekeztem fejleszteni a tudásomat. Autodidakta módon fejlesztettem a rajztudásomat elsősorban a gyermekeimről készült portré fotók, és a természet (fák, virágok, tájrészletek, termések, stb…) másolásával. Később nagyszerű könyvek jelentek meg, amelyek lépésről lépésre mutatták be hogyan lehet élethű rajzokat készíteni, ezekből is nagyon sokat tanultam. Majd az intern egy teljesen új lehetőséget nyitott meg előttem, nagyon sok videót találtam a festészet és a rajz témakörében a YouTube-on.

Így 2017 nyarán komolyan meg fogalmazódott bennem hogy ez az én utam és hogy nekem ezzel komolyabban is foglalkoznom kell. Először a virágok festése ragadott meg amelyeket egylendület technikával festettem. Csodálatos rózsák, margaréták és egyéb virágok születtek, de hamar rájöttem, hogy ez nekem nem elég. Ezt követően kezdtem el a tájképeket festeni, és itt megint rájöttem hogy komoly hiányosságaim vannak. Tovább keresve rá találtam egy online festő kurzusra ahol nem csak a festést, mint mechanizmust mutatják be, hanem komoly anyagismeretet, és művészet történetet is oktatnak.

Ezt követően 2017 novemberében meg kaptam az első online tananyagot amely elindított ezen az úton, jelenlegi párom és gyermekeim biztatására. Bár még mindig autodidakta módon, de már egy online tanár vezetésével tanulok tovább folyamatosan. Eddig tájkép és csendélet festést tanultam, most kezdtem el az emberábrázolás és portréfestést tanulni. Festészetemre jellemző a realizmus, de nem zárkózom el más művészeti irányzatoktól sem. Szívesen kipróbálok új irányzatokat is. Az első képeim még hagyományos iskolai temperával készültek, ezt követte az akrilfesték, majd 2018 augusztusában kipróbáltam az olajfestéket és ez szerem lett első ecsetvonásra. Ma már csak a modern expresszív képeket festem akrillal minden más festményem olajjal készül. A képeimmel különleges viszonyom van, megfesteni imádom őket, de megtartásukhoz már nem ragaszkodom, számomra elég egy fotó ami meg marad róla.

2018 októberének elején volt egy kisebb kiállításom az egyik helyi olvasókörben, ahol a helyi közösség mellett egy festőművész is felfigyelt a képeimre és fel ajánlotta a segítségét és a személyes konzultációs lehetőségét. Az ő tanácsára és biztatására mentem el 2019 nyarán a mártélyi szabad iskola festőtáborába, ahol nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztem és a tanárok sok jótanáccsal láttak el. Képeimen igyekszem vissza adni azt a hangulatot amely az alföld oly jellegzetes, olykor magányos tanyáit átjárja. Csendéleteimen a mindennapos tárgyakat, növényeket próbálom bemutatni. Bár még kezdő vagyok de kitartóan tanulok hogy minél hitelesebben tudjam bemutatni az általam ábrázolni kívánt dolgokat.

 

Kiállításaim:

2018. Október – őszi hetek keretében rendezett egyhetes kiállítás a hódmezővásárhelyi Viszhang utcai  olvasókörben.

2018. November – egynapos aukciós kiállítás a Chateau Visz luxus hotelben

2018. Január – egynapos aukciós kiállítás a Parádsasvári kastélyhotelben

2018. Augusztus – egynapos tábor záró kiállítás a Mártélyi faluházban

 

 

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »