Kaszás Hedvig a hagyományőrő oldalon bemutatkozik

Kaszás Hedvig

Hegedű és üvegfestőművész

1972-ben születtem Salgótarjánban. Mindig is élénken érdeklődtem a művészet iránt. 7 éves koromban a szüleim beírattak zeneiskolába, a hegedűt választották nekem, mint hangszert. 10 évesen már eldöntöttem, hogy zenével szeretnék foglalkozni felnőttkoromban, zenei pályán tanultam tovább. Így kerültem Miskolcra a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahonnan egyenes út vezetett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. A diploma megszerzése után zenekarban helyezkedtem el, ahol 23 évig koncertezőművészként bejártam Európát és számos más távolabbi országot. Mégis mindig volt valami hiányérzetem, a zenében nem tudtam úgy kiteljesedni, ahogyan szerettem volna. Ekkor felismertem, hogy nem igazán erre van szükségem. Többféle kézművességet kipróbáltam, kötöttem, horgoltam,gobelineztem, gyöngyöt fűztem.Egy évvel ezelőtt, 2019. januárjában találtam rá az üvegfestésre, onnan már nem válogattam tovább. Elkezdtem tanulmányozni az üvegfestés művészetét. Autodidakta módon folyamatosan sajátítottam el a különböző technikákat, próbáltam újabbakat kitalálni, amelyeket a mostani kiállításom darabjain már alkalmaztam. A szépséghez és a harmóniához kötődő szenvedélyem nagyon fiatal koromban előtérbe került.

Hiszek abban, hogy az emberi szem képes követni és befogadni mindazt a fentről jövő csodát, amit csak az emberi kéz tud rendkívüli finomsággal megformázni, mely révén megismételhetetlen alkotások születnek. Az egyediséget értéknek tekintem, ezért igyekszem minden alkotásomat olyan gazdag színvilággal és mintázattal elkészíteni, melyektől megkapják az egyediségüket.A színeknek rezgéseik vannak, mindegyik különleges energiákat hordoznak magukban, különböző területeket erősítve. Az elfogadást, az önbizalmat, az életcél megtalálását, az együttérzés képességét, a kiegyensúlyozottságot növelem a színek kavalkádjával, melyekből folyamatos pulzálássaláradnak az energiák felénk. A lényeg az, hogy önmagunkban találjunk rá a szeretet egyetemes érzésére, a lelki szabadságra, az elfogadásra, mert akkor tudunk egy szeretettel telibb világba emelkedni, és magunkkal vinni embertársainkat is. Az arany szín minden művemben fontos szerepet kap. A kézben tartott életutat, a stabilitást, a mindent tápláló erőt jelenti, mely harmonizálja az energiaszintünket. Közel hozza a szellemi síkot, ahonnan származunk, az anyag világával, ahol tapasztalunk. Érzéseimet, önmagamat, legbelsőbb világomat festem rá az üvegekre, valami újat és maradandót létrehozva az utókornak és gyermekeimnek.

Mivel adni és gyönyörködtetni nagyszerű érzés,őszinte vágyam, hogy ezzel a lendülettel és lelkesedéssel létrehozzak egy saját galériát.

Szeretettel kívánok kellemes elmélyülést, belső, emelkedett tapasztalást kiállításom megtekintése közben!

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »