Kerekesné Papp Éva

 

Kerekesné Papp Éva textilszobrász vagyok. Debrecenben élek, alkotok. 5 éve kerültem kapcsolatba ezzel a technikával Tatán, egy történelmi fesztiválon. Onnantól kezdve nem volt megállás. Azt éreztem, hogy ez az, amit mindig is kerestem! Ahogy Mark Twain is mondja: „A két legfontosabb nap az életedben, amikor megszülettél, és amikor rájöttél, hogy miért.” Na, nekem ez volt az a nap. Aztán 4 éven át, végigjárva az országot, neves oktatóktól tanultam a részleteket. Mindenkinek sokat köszönhetek.
Munkáim között szerepelnek 3D-s faliképek, plasztikák, otthondekorációs ajándék-és használati tárgyak.
Az alapot megmaradt textilek képezik, de szinte minden természetes anyagot fel tudok használni. Mottóm az, hogy:„Hulladék nincs, csak maradék!” Az alkotások ránézésre lágy redőiket mutatják, de tapintásra kemények, a speciális ragasztónak köszönhetően. A festéshez akril festéket használok. Szeretem a vidám, élénk színeket, de a bronzos árnyalatok is elvarázsolnak.
Kedvenc kellékeim a régi csipkék, vásznak, melyekkel észrevétlenül illesztem be a múlt kincseit a jelen otthonaiba. Szívesen használok még terméseket, uszadékokat, kagylókat is. Több, kifejezetten a környezetszennyezésre figyelmeztető képet, kisplasztikát készítek, hogy ráirányítsam a figyelmet a problémára.
Szándékom, hogy alkotásaimmal pozitív életérzést keltsek az emberekben, hiszen annyi negatív impulzus ér bennünket mindenhonnan, és én ezt nem szeretném szaporítani, viszont a környezet közös érdekünk.
Számos önálló és csoportos kiállításon vettem részt, és több pályázaton indultam, ahol különdíjat, több első helyet és további helyezéseket értem el.
2019 októberében a Cserhát Művész Társaság Arany Oklevéllel jutalmazta az ESŐ UTÁN című képemet, melyet Radnóti M. azonos című verse ihletett.
Több, szintén a Cserhát Művész Társaság által zsűrizett, iparművészeti alkotássá minősített munkával is rendelkezek.
Terveim között szerepel újabb technikákat tanulni, és közös kiállítást szervezni más alkotókkal.
Minden évben nagyon várom a nyár elején rendszeresen megrendezett horvátországi alkotótábort, ahol a kint élő, magyar hagyományokat élénken ápoló kis közösség, baráti hangulatban kötetlenül alkot a helyi művészekkel.
Oldalam a KerekesÉva Style.
“Textilszobrászat, avagy a léleksimogató gyűrődések.”

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »