Király Mandi

 

Bátonyterenyén élek ,Király Mandi festőnéven alkotok. Korán érdekelt a rajzolás, később a foglalkozásom által is , mint műszaki rajzoló és köztisztviselő.
           2012 óta festek, az ELTE Konfucius Intézetben tanultam kalligráfiát, tusfestészetet ,  elvégeztem a Budapesti Számalk Szalézé Szakgimnázium Festőművész szakot. Érdekel az akvarell festészet, azon belül a “drip and splasch” csurgatásos technika,  és a tus .
            2015 óta vagyok kiállító művész .
12 önálló és közel hatvan csoportos kiállításon vettem rész festményeimmel hazámban és külföldön is. Megemlítem Budapest ,Sződliget, Isaszeg ,Salgótarján, Hatvan, Bátonyterenye, Szolnok ,külföldön Olaszország, Pozsony, Mexikó, Pakisztán, Helsinki.
             Számos díjat kaptam, közülük említeném a Bujáki Tojásfestő Napokon I. helyezést, a Mátrai Művészeti Napokon a “Muzsikál az Erdő díját ,a Kaposvári XXIII. Nemzetközi Miniatűr Kiállítás díját, a Budapest ” Kína a képzeletemen túl “képzőművészeti pályázatának díját , a XXV .Nógrád Megyei Őszi Tárlat Arany Diploma elismerését.
        Tagja vagyok a bátonyterenyei Art 11 Alkotó Társaskörnek, a budapesti Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak , tiszteletbeli tagja az isaszegi Alkotók ,költők Írók Szövetségének, a salgótarjáni Balassi Bálint Asztaltársaságnak és az IWS magyarországi tagozatának.
       A hagyományőrzés számomra nagyon fontos, és ápolni kell. Jártam a Nemti Fonóban, ahol tojást festettem a szövés alapjait és a gyöngyvarrást tanulhattam .
           A festés számomra éltető erő, festményeimen szeretném megjeleníteni a természet szépségét a növényeket az állatokat és az érzéseimet ezáltal kifejezésre juttatni a szabad alkotás örömét.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »