Kiss Tünde bemutatkozik a hagyományőrző oldal számára

Kiss Tünde népi gyékényfonó kézműves vagyok. Az ország egyik legszebb falujában, Hollókőn élek családommal és lassan már tíz éve foglalkozom kézművességgel. Tárgyaimat elsősorban gyékényből készítem, a magyar hagyományos népi technikákat alkalmazva, de a mai kor igényeit is figyelembe véve. Munkáimat folyamatosan zsűriztetem, így a legtöbb alkotásom rendelkezik a Páva védjeggyel is.
Tárgyaimban a gyékényt gyakran más alapanyagokkal is kombinálom. Így készülnek a vászonnal bélelt övek és kistáskák. De ásványok, gyöngyök felhasználásával ékszereket is készítek.
Fontosnak tartom hagyományaink tovább örökítését, ezért rendszeresen vállalok kézműves oktatást gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt.
Az országban számos rendezvényen és fesztiválon részt szoktam venni, mint kézműves. (Mesterségek Ünnepe, Országos Táncháztalálkozó, Csángó Fesztivál, Hollókői Várjátékok, Hollókői Húsvéti Fesztivál)
De hazánkat képviseltem már külföldön, nemzetközi rendezvényeken is. (Dél-Kórea Folkloriada Fesztivál, Svájc Montreaux Karácsonyi vásár, Kína Peking Magyar Kulturális Fesztivál)

Munkáim több kiállításon is kerültek már bemutatásra.
2015. Magyar Kézművesség Kiállítás, Duna Palota Budapest
2015. 22. Betlehemi Jászol kiállítás, Magyarság Háza Budapest
2015. XVI. Élő Népművészet Észak-magyarországi Regionális Kiállítása, Mezőkövesd
2016. 23. Betlehemi Jászol Kiállítás, Magyarság Háza Budapest

Bővebben a következő oldalakon találkozhat vele:

http://www.tundedesign.hu/

https://www.facebook.com/tundeDesign

 

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »