Kónya-Kiss Andrea

 

Kónya-Kiss Andrea vagyok. Hagyományőrzés nekem is a szívem csücske ezért is vettem megtiszteltetésnek, hogy egy ilyen oldalon bemutatkozhatom. Felmenőim között nem voltak ötvösök, és nem terveztem soha, hogy kézműves leszek. Több mint tíz éven keresztül jogászként dolgoztam. A tűzzománc technikával 2015-ben találkoztam először. Magához vonzott, és szép fokozatosan sikerült egymásba gabalyodnunk. A Szimultán Művészeti Iskola ötvös képzésén és a Ráday Múzeum ötvös-zománc mesterkurzusain tanultam.

Munkáimban a hagyományos ötvös-zománc technikák (rekesz-, sodrony-, beágyazott és áttört zománc) megőrzésére törekszem, és igyekszem a modern formavilágba beillő tárgyakat készíteni.

Az általam tervezett ékszerek, ékszersorozatok a jelen korban is érdekes témákra épülnek, irodalmi alkotások témáját dolgozzák fel vagy a legjobb művész, a természet alkotásaiból merítenek ihletet.  A különböző jelképek és a színek, formák, textúrák, anyagok, drágakövek mint szimbólumok segítik az érzések, a mondanivaló kifejezését. Mindezekhez igyekszem megkeresni a leginkább megfelelő technikát.

Célom a hagyományok, szimbólumok, elődeink gondolkodásmódjának megismertetése a jelen kor fiatalabb generációval. Olyan modern képi világot szeretnék megalkotni az ékszerek segítségével, amin keresztül ez az örökség azok számára is befogadhatóvá válik, akik egyébként nem keresik ezeket az értékeket.

A páva motívum a magyar ornamentika egyik legkedveltebb állati dísze, és az indiai népművészetben is számtalan helyen és formában jelenik meg. Az ötvös-zománc technikával készített nyakékből és fülbevalóból álló páva szettem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatán 2020-ban iparművészeti kézműipar – művészi kézműipar kategóriában elnyerte a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címet.

A KONYSSA márka létrehozásával alternatívát kínálok önmagunk kifejezéséhez, értékrendünk tükrözéséhez. Az általam tervezett és elkészített ékszereket bemutató márka nevét a saját nevem betűiből állítottam össze:

dr. Kónya-Kiss Andrea
a Konyssa ékszerek tervezője, készítője

További képek a következő oldalon megtekinthetőek: www.konyssa.com 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »