Liszt Ferenc az M5 csatornán és az angyalok városában

 

2022. október 26-án este 23:30 órakor a M5-ön majd másfél órán keresztül élvezhetik a nézők világszerte elismert zongoraművészeink Liszt Jótékonysági Gálaestjét a Pesti Vigadóból.

A műsor házigazdája Dr. Polgár Éva zongoraművész, a Hungary Foundation idei kulturális nagykövete az Egyesült Államokban, és a műsorbemondó Mohai Gábor egy műfajában páratlan tehetséggondozó programot visznek a koncertteremből a képernyőre.

A liszti bravúrában gazdag Gálaest célja, hogy a Los Angeles Nemzetközi Liszt Versenyre készülő és pályázat útján kiválasztott fiatal magyar zongorista tehetségek a műsor adományvonalán keresztül anyagi támogatást szerezzenek amerikai utazásukhoz.

A kétévente megrendezésre kerülő Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny több mint 170 résztvevővel egy igazi karrierépítő mérföldkő, ami Liszt Ferenc nevét viselve több mint harminc éve helyezkedik el a magyar kultúrdiplomácia élvonalában. Magyarországot a Liszt Jótékonysági Gálaest műsorában bemutatkozó Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán fogják képviselni ezen a világversenyen az angyalok városában, Los Angelesben, 2022. november 19-20-án.

Az M5 koncertközvetítésében valamennyi zongoravirtuóz az esemény névadójának csodás szerzeményeit adják elő. Varga Gergő Zoltán az Első Mephisto keringővel, Balázs Elemér az Esz-dúr Paganini-etűddel lép színpadra. A Liszt Verseny előző évi ösztöndíjasa és dobogós helyezettje Kovács Gergely előadásában a Haláltánc lesz hallható, majd Mocsári Károly Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szóló előadásában a Funérailles és Wagner-Liszt: Izolda szerelmi halála hangzik el. A koncert fináléja Polgár Éva és Mocsári Károly kétzongorás produkciója, a Rákóczi-induló.

Legyünk büszkék együtt Balázs Elemér és Varga Gergő Zoltán nemzetközi sikereire. A koncertélmény mellett a műsort követőknek lehetősége van részt venni a fiatalok Los Angeles-i utazásának támogatásában.

A részletekről a Liszt Jótékonysági Gálaest honlapja, a  www.lisztgala.hu nyújt tájékoztatást.

A koncertfelvétel az adást követően elérhető a mediaklikk.hu oldalon.

www.evapolgar.com/hu/

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »