M. Nyirő Mária bemutatkozik a hagyományőrző média oldalon

 

Jótékonyságon innen, stroke-on túl

M. Nyirő Mária vagyok. Sok lelki kilométert tettem meg, onnantól, hogy a 29. születésnapomon stroke-ot (agyi infarktust) kaptam, odáig, hogy immár megvásárolható az első meseregényem.

Nem mellesleg pedig, aki megveszi A varázsmag szövetsége című könyvemet, egyben adni is fog, ugyanis a teljes magyarországi könyveladásból származó bevételemet az életveszélyesen beteg gyermekek kívánságainak teljesítésére ajánlottam fel.

PICIT RÓLAM

Ha lehet ilyet mondani, gyakorlatilag tökéletes gyermekkorom volt. Teljes, szerető családban nőttem fel, egy csodás nővérrel egy ajkai lakótelepen, ahol bicikliztünk, tollasoztunk, a padoknál bandáztunk, beszélgettünk.

Szuper iskolákba jártam és nagyon szerencsés voltam a tanáraimmal is, amiért így utólag szintén hálás vagyok. Körbevettek olyan minták, akiket/amiket szerencsés dolog volt követni.

Az olvasás és az írás szeretete szinte együtt született meg bennem. Amint megtanultam írni-olvasni, máris verseket költöttem. Emlékszem, hogy 7 évesen már díjat nyertem egy bagolyról szóló versemmel. Később, középiskolában novellaíró versenyen díjaztak. Ám a meséket a főiskola hozta vissza az életembe. Dr Gombos Péter (a Magyar Olvasótársaság alelnöke) volt a gyermekirodalom tanárom, akinek az órái annyira meghatározóak voltak számomra, hogy már akkoriban megfogalmaztam magamban azt a vágyamat, hogy egyszer megjelenjen egy gyerekkönyvem. Az út viszont sokat kanyargott, míg idáig eljutottam.

A STROKE. A KÖNYV.

2011-ben stroke-ot, agyi infarktust kaptam. Az egyensúlyi nehézségek miatt 1 évig gyógytornára jártam, a beszédem szerencsére hamar rendeződött. Viszont sok dolgot átértékeltem. Volt fél évem, amikor az erős migrénjeim olyan gyakoriak voltak, hogy képtelen voltam miattuk munkahelyre bejárni, így sokat voltam otthon, egyedül. Ekkor Budán laktunk. Volt egy szuper társam,  aki nagyon támogatta írói törekvésem, így kezdtek felszínre kúszni belőlem a mesék. Gyakorlatilag minden nap írtam és lelkesen olvastam fel neki esténként. A varázsmag szövetségét egy Ajkáról Pestre tartó vonatúton kezdtem írni még 2012-ben. Sajnos nehéz évek következtek, így ez a könyv a befejezésére várva került a fiókomba. Írtam viszont egy másik kötetet. Mivel úgy tűnt, semelyik orvos nem támogatja azt a törekvésemet, miszerint Anya szerettem volna lenni, egyre többet beszélgettem a „felhőn csücsülő kislányommal”, s ezekből a fantáziaélet-szeletekből született meg a Pannus mesék, melyet minden szeretetemmel és vágyammal fűszerezve írtam meg. (Ez még kiadatlan.)

Amikor végre, -egy terhesen kapott agyérgörcs és még sok nehézség után- megszületett a kis csodám, Panna, egyszerre minden kezdett a helyére rezonálni az életemben. Visszajöttek a mesék is, a boldogság is.

Több író-kurzuson vettem részt, s ezeknek köszönhetően befejeztem és rendeztem A varázsmag szövetségét. Hamarosan jött a hír: A Manó Könyvek Kiadó érdemesnek találta arra, hogy kiadja. Az örömöm elmondhatatlan volt.

AZ ADOMÁNY

Nem titkolom, hogy a nehéz évek alatt közel kerültem Istenhez, akinek megígértem, ha ennyi küzdelem után egyszer végre kisimul az életem, meghálálom azt a sok erőt és támogatást, amit tőle kaptam.

A hála pedig érdekes dolog: Egyszer megkérdeztem a szüleimtől, hogyan fogom tudni meghálálni Nekik azt a sok jót, amit Tőlük kapok. Édesapukám azt válaszolta, hogy ez nem így működik. Nem visszafelé kell a hálát adni, hanem előre. Fejezzem ki a saját gyerekem felé.

Azt érzem én is valahogy így adhatom vissza, azt a sok jót, amit Istentől kaptam, ezért Támogatási szerződést kötöttem a Csodalámpa Alapítvánnyal, akik életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát fogják teljesíteni az én írói jogdíjamból, ugyanis a teljes magyarországi könyveladásból származó bevételemet Nekik ajánlottam fel. Így áramlik tovább az a körforgás, amiben hiszek: Ha kapsz, adj is, amilyen szinten tőled telik.

Ha szeretne bárki ehhez a karitatív törekvéshez csatlakozni, azt úgy teheti meg, hogy megvásárolja A varázsmag szövetségét, mely minden Líra és Libri boltban és az online könyves felületeken is megrendelhető. Így adhattok Ti is általam mosolyt oda, ahová amúgy kevés jut, a beteg gyermekek arcára.

A felajánlásról a youtube csatornámon is beszélek 3 percben, ezt itt nézhetitek meg (ha van kedvetek, iratkozzatok fel, az amúgy gyerekkönyv-ajánló csatornámra a videó alatti feliratkozás gombra kattintva):

https://www.youtube.com/watch?v=frIQNIR0xLI&t=44s

A facebookon itt követhettek nyomon: https://www.facebook.com/m.nyiromaria

Honlapom mostanság kezd formát-ölteni: https://www.mnyiromaria.com/

A könyv pedig többek között itt is megrendelhető: https://www.libri.hu/konyv/m_nyiro_maria.a-varazsmag-szovetsege.html 

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »