Maár Orsolya

 

Hogyan is kezdődött? 15 évet töltöttem el a marketing területén, már két iskolás korú gyermekünk volt, amikor azt éreztem, hogy valami mást, valami többet, valami maradandót és kézzelfoghatót szeretnék alkotni.

Erdész ősökkel és virágszerető felmenőkkel a természet szeretete és tisztelete belém ivódott. Magától értetődő volt, hogy már egészen kiskoromban megismertem és megtanultam a kertben fellelhető virágok nevét és ápolását.

A tanulmányok és később a média tervezői munka azonban egészen más irányba fordította életem. Ám a prezentációk, elemzések és összefüggések kutatása mellett a tökéletes kikapcsolódást továbbra is a kertben a természet apró csodáinak felfedezése, a közeli erdőben tett családi séta jelentette.

A vágy a pillanat megörökítésére, a pozitív élmények dokumentálására mindig is megvolt bennem. Már a családi utazások alatt is naplót vezetek régóta, mely aztán kiegészül a fotókkal és útleírás formájában marad fenn – egyszer talán kíváncsian olvassák majd utódaink, hogy merre jártak dédszüleik…

A természet szeretete és a pillanat megragadása együttesen vezetett el a műgyantához. Ámulatba ejt a benne rejlő sok lehetőség, az anyag azon tulajdonsága, ahogy visszaadja, megőrzi, sőt, kiemeli a természet szépségét. Tudatosan kerestem egy olyan verzióját, amely a környezet és az alkotó számára sem ártalmas, így találtam rá az ökogyantára. Az ökogyanta megfelel ezeknek a kívánalmaknak, hiszen természetes alapanyagokból áll.

A virágok zömét kertemből vagy a családi kirándulások során gyűjtöm be. Gondos és felelősségteljes válogatás – figyelve egy-egy tő életképességének megtartására -, természetszeretet és lelkesedés jellemzi a munkámat. Így az elkészült ékszer mindig több, mint egy préselt növényes ék, hisz egy-egy emléket is magába köt az ökogyanta.

Szeretek kísérletezni, a természet mindig inspirál: nemcsak virágokat, hanem nagymamám padlásán talált faszeleteket, tengerparti kavicsokat és egy Elba szigetéről származó hematitot is ökogyanta köntösbe vontam már.

A kristályosan áttetsző ökogyanta ékszerek úgy néznek ki, mint az ónos eső által jéggel bevont növények, melyekre ráragyog a napsugár. Van erre a jelenségre egy régi angol szó: ammil. Mivel oly találó, ezt választottam márkanévnek.

Célom, hogy minél környezettudatosabb megoldásokat alkalmazzak: a csomagolás (újrahasznosított papír), a termékfejlesztés és a display terén is (újrahasznosított ablakkeret és gerenda, faágak).

Bízom benne, hogy az általam nagy szeretettel és aprólékos munkával készített ékszerek olyan örömet okoznak viselőjüknek, mint az alkotási folyamat számomra. S remélem, hogy az Ammil Design ékszerek a hétköznapi rohanásban is közelebb hozzák a természetet.

A márka elérhetősége, kapcsolat:

Kezdődyné Maár Orsolya

info@ammildesign.hu

Weboldal: www.ammildesign.hu

Facebook: www.facebook.com/ammildesign

Instagram: www.instagram.com/ammildesign 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »