Mach Márti

 

Mach Márti textilszobrász vagyok.
Tatán élek, 2011 évtől foglalkozom a textilszobrászattal.
A textilszobrászatnak az általam képviselt stílusa az újrahasznosításra épül a szépség, a tisztaság és igényesség jegyében .
Szeretem a vászon, selyem, géz anyagok használatát, de rengeteg lehetőséggel ismerkedem, kísérletezek folyamatosan. Az alkotás struktúrájának kialakításához a csodálatos színekben kapható metál festékekkel, pasztákkal dolgozom.
Képeim alkotásakor elsősorban a színek harmóniájára, a textúra kialakítására fektetem a hangsúlyt, figyelemmel a mondanivalójára.
Mivel Magyarországon elsőként foglalkoztam ennek a műfajnak elsajátításával, önállóan alakult stílust képviselek,fejlődök folyamatosan és fejlesztek másokat.
Példaképem sok van, csak a nagyobbakat említve: Shirley Tasker angliai, valamint Nicoletta Casbarra, olaszországi textilszobrászok, akik csodálatos alkotásaikkal inspirálnak a további fejlődésre.
Most kezdtem el ismerkedni a művészgyanta használatával, szintén nagyon izgalmas vele dolgozni.
Az a megtiszteltetés ért, hogy 3 éve tagja lehetek a NEW WORLD IN ART csoportnak, folyamatos kiállításokon veszünk részt az ország különböző területein egész évben. 2020 márciusában önálló kiállításom lesz Tatán.
Tervem a jövőt illetően elsősorban a folyamatos fejlődés, új utak keresése, a technika oktatása, átadása, valamint a kiállítások alkalmával minél szélesebb körben megismertetni az érdeklődőkkel alkotásaimat. Köszönöm, hogy ezt a Hagyományőrzés oldalon megtehettem.

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »