Maksai János

 

  Maksai János vagyok. Debrecenben születtem 1954-ben. Közel 50 éve a festészet az életem. Több évtizede. Klasszikus „szabadúszó” festőként élek. Napjaimat a műtermemben töltöm. minden nap festek. A kezdetekről néhány gondolat: A szülői házban több olajfestmény volt a falakon, ami nagyon megfogott. Később próbáltam másolni, nem sok sikerrel. (a technikai ismeretek hiánya miatt) Aztán megtudtam, hogy van Debrecenben egy képzőművészeti kör (az egykori Medgyessy Ferenc „szabadiskola”) Itt megismertem a rajzolás, festés alapjait. Sok sok évig jártam ide (1970-től) Majd több alkotótáborba is meghívást kaptam, ahol festőművész tanároktól és egymástól is sokat tanulhattunk.  Nagy kitartással próbáltam a festészeti technikát megtanulni, de ezt életünk végéig mindig tanuljuk.
Olajtechnikával , vászonra készítem képeimet. Ez az anyag nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Témáimat az életből merítem. A festészet nyelvén szeretném elmondani, láttatni milyen csodálatos természeti világban élünk, csupán embernek kell lennünk hozzá!
Sokat elmélkedtem azon, hogy a festészet adottság, vagy tanult dolog…
A válasz egy Oskar Wilde idézet:  „A tanulás, az oktatás a legcsodálatosabb dolog a világon. De amit igazán tudni érdemes, az nem tanítható…”
A festészetemmel szeretnék élni és álmodni tanítani! Munkáimat eddig közel 140 önálló kiállításon mutattam be.
Ha még egyszer születnék, akkor is festő szeretnék lenni!

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »