Mucsi Margó

 

Nevem Kökényné Mucsi Margit, de alkotásaim Mucsi Margo néven jelenítem meg. 1950, április 12-én születtem Mezőtúron, de életem javarészét Kecskeméten éltem meg, jelenleg Szigetszentmiklóson élek. Már kora gyermekkoromtól érdekelt a rajzolás-festés! Mondhatom azt, hogy “hagyományőrző” művészetkedvelő családba születtem, ugyanis Nagymamáimtól a kézimunkázás szeretetét, készítését tanulhattam meg, anyai Nagyapám fafaragással foglalkozott szabadidejében, Édesapám pedig kovácsoltvas tárgyakat készített, szintén szabadidejében.
(Felnőtt koromra tagja lettem egy Népzenei Hagyományőrző Egyesületnek: az Univer Tánczos Péter Citera és Népzenei Egyesület Kecskemét, ide az éneklés öröme és szeretete vitt.)
A festés mindig is jelen volt életemben, de egy családi tragédia megváltoztatta addigi életem, már nem csak hébe-hóba nyúltam az ecsetért, hanem mindennapi tevékenységgé vált a festés! Eleinte csak saját örömömre, lelki sebeim gyógyírjaként festettem autodidakta módon, majd később találtam a Neten egy online festőtanfolyamot, a KINVA festészeti Akadémiát, ahol festészeti anyagokról, színekről, formákról, művészettörténetről, stb. tanulhattam. Többféle technikát kipróbáltam, az akvarellt, a pasztellt, de leginkább olajjal dolgozom. Kedvenc témám a táj festése, a csendélet, az enteriőr, de bármit lefestek, ami megtetszik. Eddig két önálló kiállításom volt, és néhány csoportos, több pályázaton vettem részt, ahol alkotásaim bekerültek az első 20 közé, egy alkalommal 3. helyezést értem el, és egy másik alkalommal 2. helyezést kapott pályázati munkám! Több hazai és külföldi festőcsoportnak tagja vagyok! Alkotásaimmal szeretnék embertársaim és a magam életébe is, egy kis örömteli hangulatot csempészni!

https://montazsmagazin.hu/mucsi-margo-szamara-festes-lelekgyogyitas/

https://montazsmagazin.hu/mucsi-margo-mukedvelo-festot-festes-atsegiti-nehezsegeken/

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »