Nagy Andrea

 

Nagy Andrea vagyok, 1974.-ben születtem Kecskeméten, két gyermek édesanyja vagyok. Egy kis faluban nőttem fel , és már gyerekkoromban is rengeteget rajzoltam,festettem – ez volt a kedvenc elfoglaltságom – és bár az élet egy gyakorlatias pályára sodort, (optikus lettem),  később is megmaradt bennem az alkotás iránti vágy. Sok kézműves technikát kipróbáltam a hímzéstől kezdve a tegolázáson át egészen a decoupage technikáig. A festészet szenvedélye 5 évvel ezelőtt ért utol, azóta szinte minden nap festettem valamit. Autodidakta módon képeztem magam, majd Tóth Ferenc festőművész barátomtól tanultam az olajfestés alapjait  . Legkedvesebb technikám mégis  az akvarell , úgy érzem hogy abban  tudok leginkább teljesedni. Akvarellezni 2 éve kezdtem, akkor kaptam meg az első profi akvarell készletemet. Ez idő alatt született kb 150 akvarell festményem.

A festészetben példaképeim Munkácsy Mihály, kortárs művészek közül Leonid Afremov, az akvarell technikában pedig nagy csodálója vagyok egy koreai művésznek Zazac Namoonak.

Az utóbbi két évben nagyot fordult velem a világ.

2018 telén sikerült egy képemmel  bekerülni egy a Jancsó Art Galery által szervezetett naptárpályázat nyertes alkotásai közé. Ez a kép bekerült egy naptárba ,és 1 hónapra ki is állították a Galériában.Ezt követte további 5 alkotásom , melyek 3 hónapig itt vendégeskedtek a sok csodálatos festmény között. Ez egy fontos mérföldkő volt, amiért a mai napig hálás vagyok.

Első önálló kiállításomra 2019 májusában került sor Budapest belvárosában az Eresz Klubban, ahol mintegy 40 alkotásomat tekinthették meg az érdeklődők.

2019 nyarán több ízben is kiállításra kerültek alkotásaim Budapest területén , a Ver Deco Művészeti Körnek , Veress Gabriellának, és Bruder Karesznek hála . Számomra legnagyobb élmény – és hálás szívvel gondolok rá ma is –  a Budai Várban lévő St. Georges Residence-ben megrendezett tárlat volt, aholis 5 képemmel lehettem jelen híres és elismert festőművészek társaságában.

2019 telén kiállítási lehetőséget nyertem az IWS Akvarell akadémia által szervezett pályázat során, ahol két képemet állították ki Budapesten a csoportos tárlatukon.

2019 decemberében lakóhelyemen a Dunaharaszti Városi Könyvtárban nyílt önálló kiállításom imádott akvarelljeimből, ezáltal én lehettem a hónap művésze  városunkban.

2020. januárja is izgalmasan indult, hisz a Ver Deco Egyesületnek hála újabb kiállításokon vehettem részt. Az egyik egy csoportos kiállítás a Liget Garériában, a másik pedig egy kedves művésztársammal Szűcs Andreával közös kiállításunk a Vírus Café Galériájában.

Az a megtiszteltetés is ért, hogy februártól áprilisig  a UnioGallery Europe-ban állítják ki 30 alkotásomat.

A festészet mára átszövi az életem, szinte folyamatosan alkotok. Festek mindenre amire csak lehet, sokak és persze a magam örömére. Szerencsére a férjem mellettem áll, támogat mindenben, így neki köszönhetem, ha kiteljesedhetek a festészet által.

Alkotásaimat Nardea néven szignózom, mely szó az Andrea anagrammája.

Imádom a fákat és a természetet, legszívesebben egy erdő közepén élnék, és naphosszat fákat, és állatokat festenék. Remélem , hogy képeim által közelebb tudom hozni az emberek számára a természetet, úgy ahogyan én látom ezeket a dolgokat. Célom, hogy egy csipetet becsempésszek  otthonaikba ezekből a csodákból. Hiszem hogy sikerül.

Minden alkotásom megtekinthető facebook oldalamon. : www.facebook.com/nardeart

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »