Népi iparművészet és design

Ismerd meg a R.E.D projekt tervezőit és a Nyitott Műhely kézműves alkotóit

beszámoló

 

 

Október elsején a Nyitott Műhelyben megrendezésre került eseményen a R.E.D projecthez kapcsolódóan a Műhelyben alkotó népi iparművészeinket és a R.E.D project 3 alkotóját ismerhették meg az érdeklődő látogatók. Vendégeinknek lehetőségünk nyílt arra, hogy kipróbálhassanak különböző hímzés technikákat Illés Vanda és Rózsa Erika hímző segítségével, csipkét verjenek Turós Istvánné csipkeverővel, vesszőfonást társíthassanak bőrrel Rigó Krisztinakosárfonóval.

 

 

 

A délután folyamán Móré Margit R.E.D projektes tervező segítségével készíthettek gyöngyből ékszert, és egy izgalmas beszélgetés keretében megtudhatták hogyan készült Lázár Zsófia R.E.D projekt keretében 3.díjat nyert magyar népi tájegységeket bemutató könyve.

 

 

A Műhelyben Richard Rikov R.E.D projektes tervező növényi nyomatos, növényi festéssel készült textiljeit is megtekinthették a látogatók.

A következőekben is szívesen várjuk a kézművesség iránt érdeklődőket a Nyitott Műhelybe meghirdetett programjainkra, illetve keddtől péntekig az itt alkotó népi iparművészeinkhez.

 

  

 

Farkas Réka

Fotó: Turbéky Dénes

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »