Nyolc Fonós lemez a világ legjobbjai között

Közzé tette a World Music Charts Europe az idei legjobb 250 világzenei lemez listáját honlapján. A sorrend a WMCE közel 25 országból származó, összesen 48 világzenei szakemberének havi pontozásos szavazatai alapján áll össze. A WMCE minden hónap elsején publikálja havi toplistáját, az éves lista pedig az előző naptári év összesítését tartalmazza. Ezen a rangos felületen most összesen 10 magyar előadó 11 albumából 8 lemez Fonós kiadvány, köztük Herczku Ágnes: Bandázom c. lemeze, Lajkó Félix két legutóbbi albuma, a novemberi toplistás Zűrös Banda és az augusztusi toplistás Cimbaliband: Moldva.

A listán szerepelnek olyan első lemezes együttesek, mint a Zűrös Banda vagy a Góbé, illetve autentikus népzenei albumok, mint a Cimbaliband Moldva vagy a Fodor Sándor „Neti” Szegelet c. lemez. A cigány zenei kultúrát képviseli a Romano Drom colors című albuma.

Más kiadók lemezei közül a Cimbalomduó lemeze, a Palya Bea Nő, és az előző évben dobogós Söndörgő Tamburocket c. albuma került az idei rangos listára.

 1. Herczku Ágnes: Bandázom (Fonó)
 2. CimbaliBand: Moldva (Fonó)
 3. Cimbalom duó (Balogh Kálmán- Lukács Miklós duó lemeze) (FolkEurópa)
 4. Lajkó Félix: Végtelen – szimfonikus lemez (Fonó)
 5. Zűrös Banda első lemeze (Fonó)
 6. Góbé zenekar: Ez van! (Fonó)
 7. Palya Bea: Nő (MG Records)
 8. Romano Drom: colors (Fonó)
 9. Lajkó Félix – Balázs János: Jelszó (Fonó)
 10. Ifj. Fodor Sándor “Neti”: Szegelet (Fonó)
 11. Söndörgő: Tamburocket (Riverboat Records)

www.youtube.com/user/musicfromfono

e-mail: fono@fono.hu

Cimbaliband - Moldva.k Herczku.cover zurosbanda-31.k

Lajkó Félix 40 éves Fotó:Dudás Szabolcs 2014.10.03.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »