Nyugat Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület

 

A Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje Hagyományőrző Egyesület 2018. májusában alakult meg Nagycenken. Tagjaink nagyrészt több tíz éves tapasztalattal rendelkező hagyományőrzők kiegészülve lelkes érdeklődőkkel. Egyesületünk a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagja. Jelenlegi létszámunk 18 fő.
Célunk a magyar könnyűlovas harcmodor bemutatása és megismertetése a közönséggel. Bemutatóink során vitézeink az általunk képviselt kor fegyvereinek (szablya, lándzsa, dobócsillag, íj, karikás ostor) használatát elevenítik fel, lehetőséget nyújtva ezek kipróbálására, igazi középkori hangulatot teremtve.
Hétvégi rendszeres lovas- és gyalogos edzéseinken készülünk régi- és új programjainkra: iskolai- és óvodai bemutatókra, történelmi fesztiválokra. Lovasaink tudását, kondícióját, illetve a lovakkal szembeni bizalmát így tudjuk fenntartani. Edzőpályánk Nagycenk határában a 84-es főút mellett található, ahol vasárnap délelőtti edzéseink megtekinthetőek.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk!

Dicsőség a magyar történelemnek!

Németh Zsolt, a Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje H.E. elnöke
nyugativarmegyevitezlorendje@gmail.com
facebook: Nyugati Vármegye Vitézlő Rendje H.E.

 

https://www.facebook.com/152558622363863/videos/288404735335132/

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »