Páko Mária

  A nevem Páko Mária, Gömörben – Rimaszombatban élek. Életem a  zene és a gyermekek zenei nevelése. Az elsö verseket Tornalján zenésitettem a gimnázium falai között, amiben Bódi Bertalan magyar szakos tanárom motivált, ezért nagyon sokat köszönhetek neki.  Alapítója vagyok  a Tompa Virágai,  CSILLAGVIRÁG, Tűzvirág, Viharvirág, Mákvirágok, Nefelejcs és a GITÁROS SOKK ifjúsági együtteseknek.
2017-ben egy régi álmom vált valóra, azóta működik az ÖRÖMZENEMŰHELYEM  Rimaszombatban. Minden gyerek, aki gitározni szeret, teret kap az Örömzeneműhelyben. Nemcsak a kimagasló egyéniségek kapnak lehetöséget, de minden gyerek, aki lelkesedik a zene iránt, és a gitár fontos helyet foglal el az életében. A nagy gitárcsapat időközben 4 kisebb csapatra oszlott: Csillagvirág, Viharvirág, Nefelejcs, Mákvirágok. A csapatok főleg megzenésített verseket adnak elő. Célom, hogy közelebb hozzam a költészetet a gyerekekhez. A verséneklők kategóriában aranysávos minősítésben részesültek.  Főleg gömöri és felvidéki költők verseit  zenésítem és népszerűsítem tehetséges tanítványaimmal.

 A zene ebben az esetben eszköz, mely összeköti a csapattagokat. De a zenélés maga is nevelőerő, mely a közösségben méginkább hatványozódik.  A kis zenészcsapatok rendszeresen részt vesznek különféle megemlékezéseken, megnyitókon, de megmérettették már magukat a TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY  MEGZENÉSÍTETT VERS kategóriában is, ahol  évről évre szép eredményeket érnek el: Tompa Virágai – 2 arany ,1 ezüstsáv. CSILLAGVIRÁG – 4 arany , 1 ezüstsáv, valamint a felvidéki tehetségdíj. 2019-ben 2 tehetséges tanítványom a Csillagvirágbol bejutott az X faktor 12 legjobbja közé, és versenyeztek az élőshowban, vitték Gömörország, Rimaszombat jó hírét.

VIHARVIRÁG: 1 ezüst, 1 bronzfokozat. A többi csapat is rendszeresen gyakorol, hogy legalább ilyen eredményeket érjenek el.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »