Papp-Balog Judit

Papp-Balog Judit vagyok, kézműves nevemen csak Mannapanna.

2014 óta, 6 éve készítek KÉZMŰVES KECSKETEJES SZAPPANOKAT.

Ekcémás vagyok gyermekkorom óta, ami 2014-ben kiújult. Bőrgyógyász ajánlatára kezdtem használni a kecsketejes szappanokat, természetesen először vásároltam, majd gondoltam egy nagyot…

Olvasni kezdtem, hogyan is készülnek ezek a csodák. Heteken hónapokon át gyűjtöttem az infókat, talán magam sem  gondoltam, hogy egyszer tényleg nekilátok. Bonyolultnak tűnt, veszélyesnek a lúggal való munka, és rengeteg türelem kell, mire beérik és használható lesz a szappan. Később mindenem megvolt, kivéve a kecsketej, így kísérleti alapon mandulatejjel és főzettel próbálkoztam. Igen jó ötletnek tűnt tapasztalatot gyűjteni, mert, ahogy házhoz jött a kecsketej, ismert terepen belefoghattam az első kecsketejes élménybe. Innen nem volt megállás, formákat vásároltam, főzeteket készítettem. Sok-sok tanulóidő, befektetett energia után, leírhatatlan boldogság volt a tapasztalás, amit a bőrömön éreztem: a szappanok bizony rendben vannak, segítenek a bőrömnek, a hatásuk kiváló, és rengeteg variáció létezik, amit kipróbálhatok. Szerencsés vagyok, mert a szteroidos krémet is elhagyhattam, ekcémám tünetmentes jelenleg is.  Később ajándékozni kezdtem belőle, ami során rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, így egyre bátrabb és bátrabb lettem.  A kevesebb, több elve szerint készülnek a mai napig. Szappanjaimat a lehető legkevesebb színezékkel ( mica porral ) látom  el, inkább csak díszítő élemként jelennek meg rajta. Illatukat 100% tisztaságú illóolajok, és allergiamentes illatolajok adják. A szappanokat hideg eljárással készítem, öntés után 6 hetet érnek. Szappant használni egyszerűen jó! Anélkül tisztálkodhatunk, hogy bőrünkre kennénk az ártó anyagokat.  A lúgos kémhatás eredményeként leoldja az elhalt hámsejteket és beindítja a tusfürdőktől alvó faggyúmirigy működésünket.  A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim, és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. Nemcsak magas az ásványi anyag tartalma, de megegyezik a bőr védőrétegében találhatóakkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használat alatt sem szárítják a bőrt. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 Celsius fokon behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.

Számomra örök szerelem ez a fajta önmegvalósítás. Jelenleg épp a saját manufaktúrám elindításán dolgozok, hamarosan –  bár új névvel – hivatalosan is jelen leszek.

Aki szeretne, a facebook oldalamra látogatni megteheti: Mannapanna néven keressen.

 

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »