Rostás Árpád Vándorasztalos

Rectangle-1-unnamed-2

Rostás Árpád Vándorasztalos – Magyar Örökség díjas restaurátor, műbútorasztalos vagyok, kérem, olvassa el bemutatkozásomat.

szeretném a személyes kapcsolatot fel venni önökkel és egyben a tanácsaikat véleményeiket ki kérni önöktől!

Szülővárosomban, Kaposváron sajátítottam el az asztalosmesterség alapjait. Ezután éveken keresztül jártam az országot, és inasként lestem el a tudást az idősebb szakemberektől, mesterektől. Saját kutatásaim eredményeképpen feltaláltam olyan tisztító anyagot, melyet az országban egyedül én használok – például régi nyílászárók, műtárgyak tisztítására. Évekig dolgoztam külföldön is, Angliában, Németországban, Franciaországban több, mint 200 kastélyban megfordultam.

Munkáim mellett mindig fontosnak tartottam, hogy tudásom továbbadjam az utókornak, elsősorban a hozzám hasonló nehéz sorból származó gyermekek részére. Éveken keresztül több tábort, és karácsonyi ajándékozást szerveztem hátrányos helyzetű gyerekeknek. Táboraimban több mint 7000 gyermek ismerkedhetett meg az asztalos munka szépségeivel, és látott példát az én életemen keresztül, hogy van kiút a kilátástalanságból, sok munkával, és szorgalommal boldogulni lehet ezen a földön. Egyik utóbbi munkánk során a Somogyvári Széchenyi kastély lépcsőházát az ott élő állami gondozott és sérült gyermekek bevonásával restauráltuk, ezért a munkáért Nívó díjat kapott a Rostás Árpád Katedrális Alapítvány.

Legutóbbi elhíresült munkám 2015. év végén: az angol hercegi családnak készítettem neogótikus bölcsőt, amit magam vittem ki Londonba, és személyesen adtuk át a Kensington-palotában.

Következő nagyszabású tervem, hogy a most készülő trónszéket magyar gyermekekkel együtt vigyem ki Rómába, és adjuk át Ferenc Pápának a Vatikánban. A trónszék díszei között szerepel több címer is intarziában, faragások, és a Himnuszunk. Ennek a trónnak az üzenete, hogy a hit, a szorgalom, a tehetség segítségével minden elérhetetlennek tűnő cél megvalósítható.

További tervem 2016. nyarára, hogy a Börzsönyben egy táborozás keretében asztalosnak készülő gyerekekkel felújítsunk egy fahidat egy emléktáblával, és a táborhelyhez tartozó park padjait. A résztvevő gyerekekkel ezzel egy örök emléket hagyunk hátra, amit majd gyermekeiknek is büszkén mutathatnak meg a jövőben. Nem győzöm hangsúlyozni amerre járok a szakmunkásképzés fontosságát. Kétkezi munkások nélkül nem épül az ország, nem lehet megmenteni régi értékeinket.

A másik tervezett táboromban – a Balaton mellett – a gyerekek a sport, a boksz szeretetét mélyíthetik el. Ezzel célom az egészségre nevelés, és hogy inkább ezt az utat válasszák a fiatalok a drog, a bűnözés helyett.

A Művészetek Völgye 2016 program keretében egy nemzetközi építészkonferenciát tervezek, melynek fő témái a népi építészet és értékeink megmentése.

Fenti terveim megvalósításában szívesen fogadok bármi segítséget, akár a gyermekek utaztatásában, akár anyagilag szeretné valaki segíteni a Vatikáni utat, vagy a nyári táborokat.

Vállalom kastélyok, templomok, faszerkezetek (nyílászárók), ablak, ajtó, parketta, intarzia, hintó, bölcső készítését, felújítását, restaurálását. Továbbá antik bútorok restaurálását, készítését, értékbecslést. Irodák, szállodák, lakások, kastélyok berendezését. Műhelyem Budapesten van, de vidéki munkát is vállalok.

Várom jelentkezését, ha levelem alapján bármi asztalos munkában a környezetében segítségére lehetek valakinek.

Köszönöm, hogy időt szánt rám.

Üdvözlettel: Rostás Árpád 30/355-7593 avandorasztalos@gmail.com REFERENCIÁIM: Itthoni megbízásaim Országház ülés-terem faburkolata, lépcső-korlát Hungarofruct intarziás ajtói Andrássy Gróf Kastély Magyar Tudományos Akadémia, neoreneszánsz faburkolat Kőbányai Zsinagóga, faajtók Dohány utcai Zsinagóga, padok felújítása, konzerválása Marcali Kórház lépcsője Színháztörténeti Múzeum, Huszka Jenő hagyatéka Régi Nemzeti Színház bútorai Svéd nagykövetség bútorjai Várkaszinó, ajtók Német-Magyar Andrássy Egyetem: Ajtó, tükörterem mennyezete Váci utcai Sörforrás étterem fa homlokzata Hertelendy kastély antik bútorjai, és parkettája Első Magyar Jelvényüzlet berendezései Klotild Palota Kaszinó: lépcső, burkolatok, faragások, faragott oszlopok Kaposvár – Stühmer cukrászda bútorai Székesfehérvári Hiemer-ház fa nyílászárói, belső enteriőrjei, 200 éves fa lépcsője Szombathelyi Serház (Batthyány kastély) fa nyílászárói, belső enteriőrjei, 200 éves fa gerendái, lépcsője Budapest Rákóczi úti Volksbank 150 éves tetőtéri ablakainak restaurálása Károlyi Palota mahagóni famennyezete, parkettás munkái Szent Gellért termálfürdő női részlegének 100 éves ajtaja és szélfogója Szent Gellért termálfürdő férfi lodzsája és 67 darab kabin és tartozékai Magánvillák Műgyűjtők bútorai Hintók készítése, orgonák faszerkezetének restaurálása Külföldi megbízások Magyar nagykövetség Bécs: intarziás ajtók, bútorok, faburkolatok felújítása Versailles-i kastély XIV. Lajos király parkettája, konzol asztala, tükre, kisebb bútordarabjai Németország Schloss Neuschwanstein Franciaország Louvre, ablak, faburkolat Anglia magánkastély parkettázás Munkáimat a mellékelt fotókkal is szemléltetem. További információk, képek weboldalaimon: www.rostasarpad.hu www.vandorasztalos.hu 30/355-7593 avandorasztalos@gmail.com

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »