Rostás Árpád Vándorasztalos

Rectangle-1-arpi03

 

Rostás Árpád vagyok, műbútorasztalos művész.
1979 óta dolgozom ebben a szakmában. Restaurálok antik bútorokat, műtárgyakat, templomok, kastélyok, berendezéseit, külső és belső díszítő elemeit. Életem minden idejében elődeink remekműveit csodáltam és csodálom , és azon igyekszem, hogy az utódaink is minél tovább gyönyörködhessenek bennük.
Az utóbbi évtizedekben a nagyarányú környezetszennyezés hatására a műemlékek károsodása felgyorsult. Emiatt még inkább szükséges védelmük, állagmegóvásuk, felújításuk, restaurálásuk. Így egyre nagyobb igény van a restaurálási , konzerválási munkálatokra, sőt ennek kapcsán a mára már szinte teljesen kihalt díszítőmesterségek is újjáélednek.
A fa ajándék, melyet az ember élete szépítésére kapott a természettől.
Igyekezzünk úgy felhasználni, hogy szépségét, élettartamát hosszútávon megőrizhesse, és sokáig örömünket lelhessük benne. Ebben szeretnék segítséget nyújtani Önnek, Önöknek.
A mindennapi élet hasznos tárgyai közül a festmények, szobrok, ékszerek, bútorok, a belső enteriőrök, a paloták, kastélyok, templomok, valamikor kiragyogtak az átlagból. Jó néhány már születésekor magán viselte az érték jeleit, a művész, a mester kézjegyét. De mindig várni kell, míg a közönség megtanulja szeretni és becsülni őket.
Az értéknél az igazság pillanata az idő kérdése.
A műemlékvédelem a legnehezebben megoldható problémák közé tartozik. Egyszer ráébreszt mindenkit, hogy felelősséggel kell megvédeni, óvni műtárgyainkat, értékeinket, mert mi, a jelen alkotótársai tanulunk a múlt műveiből. Másrészt nekünk kell a jövő generációjának megmenteni a ránk hagyott értékeket.
Elhivatottságomnak tekintem a műemlékek restaurálását,
védelmét, megőrzését.
Ezen kívül szívesen vállalom újonnan tervezett díszítések és egyéb alkotások létrehozását, melyek a díszítőépítészet dicső hagyományait és annak szellemiségét örökítik át a megrendelő kívánságai szerint.
A műemlékkutatás , védelem történeti emlékeink növeléséhez vezet. Mindenfajta szakszerűtlen beavatkozás rontja a műtárgy értékét.
Az életemet arra tettem fel, és azért küzdök, hogy világszerte
elismertté váljak, szakmai hozzáértésemmel, kutatásaimmal az előbb említett gondolataim méltóképpen tudjam képviselni.
Szeretnék olyat alkotni, mint elődeink( pl.: Teak Endre :Országház
bútorai, Károlyi Palota teljes berendezése ill. az aulában lévő lépcsőkarzat. Leonardo, Michenlangelo, Dzsepentó, Girland stb.) csak teljesen újban kivitelezni. Többre vágyom, maradandót szeretnék alkotni. . Szeretnék a Magyar Művészek nagy táborába tartozni, munkáimmal és szakértelmemmel. Szeretnék minél több műkincset megmenteni, a szakma szeretetét visszahozni az Emberiségnek. Nagyon nagy szavak, de hiszem, vallom, hogy mind ezt meg tudom valósítani Isten szeretetével..
A restaurálást az adott korszaknak megfelelő technológiával végzem, csak korhű anyagokat használok. A műemléki nyílászárók teljes rekonstrukciója, az intarziás parketták készítése, restaurálása, pótlása a régi műtárgyak restaurálása műhelyemben kizárólag a kézműves hagyományokkal készül.
Kutatásaim, munkáim visszaigazolják az általam használt anyagok minőségét és megbízhatóságát. A nagy, híres mesterek után szeretnék újra életet lehelni alkotásaikba, műtárgyaikba. A fiamnak azért adtam a Michelangelo nevet, mert ezzel szeretnék a nagy művész előtt tisztelegni.
Sokat tanultam hazai illetve külföldi mesterektől, és volt szerencsém tudásomat gyarapítani külföldön is.
Vannak példaképeim, hazaiak (Munkácsy Mihály, Paál László, Újházi Ferenc, Madarász Viktor, Vaszary János, Mányoki Ádám, Bogdán Jakab, Petőfi Sándor, József Attila, Kölcsey Ferenc, Gróf Széchenyi István, Kossuth Lajos, Hild József, Pollack Mihály) és külföldiek (Leonardo, Michelangelo, Botticelli, Rubens, Carpaccino, Raffaelo, Tiziano, Rembrandt, Donatello, El Greco, Velazquez, stb.) egyaránt.

http://vandorasztalos.hu/kepgaleria/

 

Képgaléria

IMG_6791 Az átadás pillanata  A bazilika lépcsőjénSzállítás előtt

kezekkét kézbenesztergamunkák

Andrássy Egyetem parkettája

 

DSCN8017DSCN8018DSCN8025DSCN8026DSCN8027DSCN8028DSCN8037DSCN8038

 

http://rostasarpad.hu/

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »