Rózsás Melinda

 

 Rózsás Melinda vagyok, 1978-ban születtem Zalaegerszegen. Itt is élek egy harmonikus párkapcsolatban 4 éves kislányunkkal. 3 éve kezdtem el autodidakta módon tanulni a festészetet. Azóta teljesen beköltözött az életünkbe, szerelmese lettem. Palettámat csendéletek, tájképek, portrék színesítik.  Szeretem a körülöttem lévő tárgyak, megélt élmények megjelenítését a vásznon. Minden technikára nyitott vagyok, legyen az olaj, pasztell, vagy akvarell, mindegyiknek megvan a maga szépsége.  Régi- és kortárs művészek nagy hatással vannak rám, és tanulásomra. Szeretem tanulmányozni alkotásaikat, és a róluk szóló könyveket.
 Már gyermekkoromban is rengeteget rajzoltam képeslapokról, újságokból, könyvekből vett képekről. Füzesi Zsuzsa rajongóként nagyon sok illusztrációját megrajzoltam. A kreativitás mindig is az életem része  volt valamilyen formában. Eredeti szakmám fazekas, de sajnos nem volt lehetőségem ebben kiteljesedni. A festészet mellé szívesen visszahoznám az agyagot is, de ezt technikailag jelenleg nem megoldható. Optimista és céltudatos embernek tartom magam.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »