Savanyó Györgyné

 

 Zamárdiban a Balaton mellett éltem 18 éves koromig. (1956-ban születtem Siófokon)
Itt végeztem az általános iskolát, majd Siófokon a középiskolát, egészségügyi szakon.
Két felnőtt gyermekem és két unokám van.
Negyven évig dolgoztam és képeztem tovább magamat az egészségügyben. Több szakképesítést is szereztem még munka mellett is. ( körzetiápoló, fizioterápiás asszisztens, gyógymasszőr)
Vagyis a család a munka, és a tanulás töltötte ki az időm nagy részét.
Igazából a művészetekkel soha nem foglalkoztam. Ha akadt egy kis szabad időm, azt olvasással töltöttem.
A festészet szeretete, szépsége azért mindig bennem élt. Óvódás koromban imádtam rajzolni, festeni.,
Általános iskolai rajztanárom Póhner Kálmán, balatonföldvári festő volt, akinek a Balatoni témájú festményei igen nagy hatással voltak rám, és csodáltam tehetségét.
A rajzolás, festés gyermekkori szeretete után, csak
gyermekeim felnőtté válásakor döntöttem úgy, hogy  én is kipróbálom a festészetet, mely mindig is vágyam volt.
Teljesen autodidakta módon sajátítottam el a festészettel kapcsolatos ismereteimet.
Előfizettem az akkor megjelenő Festés, Rajzolás című lapra, könyvtárban kutakodtam és ezekből próbáltam az alapokat elsajátítani, majd megvásároltam életem első csomag olajfestékét, mert igazából  az vonzott. A mai napig akkor érzem, hogy alkotok, ha érzem az olajfesték illatát. (manapság sokkal jobb a helyzet, mivel online festőtanfolyamokat lehet vásárolni, illetve a YouTube-n is rengeteg anyagot találni, amiből lehet tanulni).
Azóta már többféle technikát is kipróbáltam. Festek már akrillal, üvegfestékkel, aqarellel,  pasztellkrétával, és az encaustic festéssel is próbálkozom, vagyis e téren “mindenevő vagyok”.
Sokat fényképezek és azokat próbálom festményre vinni.
Tájképeket és csendéleteket festek, melyeknek témáját általában fényképről,vagy emlékezetből kezdem „másolni”, de a végén valami egészen más lesz a végeredmény, mert az ecsetem és a festékeim önállósítják magukat!!!  De amikor ránézek a kész képre, már nem is bánom hogy más lett, mert így érzem igazából, hogy ez ÉN vagyok.
Egy alkalommal sikerült részt vennem egy festőtábor foglalkozásain, ahol Reisz Tamás festőművész  volt a művészeti vezető.
Tagja vagyok az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak és a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének valamint a Cédrus Művészeti körnek, a Cserhát Művész Társaságnak.A MANE által kiadott Új verőfény című magazinban, és a Lélekkapocs 2018-as antológiában bemutathattam néhány festményemet.
Pár kiállításom a teljesség igénye nélkül:
Gödöllő Királyi kastély,  Fehérvárcsurgó:  Károlyi kastély,  Nagybánya : Teleki Magyar Ház,   Budapest Ombudsmani Hivatal,  Lábod, Sárszentlőrinc,
Tab Zichy Művelődési Központ,  Tab  Evangélikus Gyülekezet,  Zala Faluház,  Pincehely, Tokaj Világörökség Múzeum, Budapest Eresz Kultúrpont, Bp. Liget Étterem,  Bp. Rátkai Márton Klub
Ezek nagyrészt közös kiállítások voltak.
2017-ben megjelent a Kiállítóterem című kortárs művészeti album és az Új világ ódon keretben című, majd 2018-ban a Kiállítóterem 2, melyben szerepelnek az én alkotásaim is.
2018,09,01. Dániába az European Art Museumba kerüllt egy festményem, ahol 55 állam közül  harmadikként képviselhetem Magyarországot örökös tagként.
2018, okt.-től  Milánóban a MAD Galleryben 1 éven keresztül volt látható egy alkotásom.
2018. dec. 07-re pedig meghívást kaptam Milánóba a Nemzetközi Caravaggió díj átvételére, ahol egy másik pályázaton vettem részt.
2019.Leonardo Da Vinci díj Olaszország.
2019.ben megjelent a Kiállítóterem című művészeti album 3. kötete, melyben szintén láthatók a munkáim. Valamint a Képeslap című, melynek mellékletei a benne szereplő művészek alkotásait képeslap formában is tartalmazzák.

I am Judit Emma Szalai, Mrs.Savanyó I and my family live in a little town of Tab in Hungaryl was bom in Zamárdi in Hungary in 1956. I spent my childhhood is Zamárdi next to Lake Balatonl worked as a physiotherapy associates for fourty years in Tab an nov I am pensioner. I have been learning the art painting in autodidact method for ninteen years. I am regulary using several techniques. I have already painted with oil paint, acrylic paint, I have already tried the glass painting, encaustic works but Ilike to work pastel crayons as well. I had several exhibitions in Hungary and Transilvania.
For example: in Gödöllő s Roval Castie. Fehérvárcsurgó s Károlyi Castie in Hungary and Transilvania s Nagybánya Teleki Hungarian House, besides in Budapest Ombudsman s Office, in Igal cultural house, Tokaj s wine museum, Lábod cultural house, Sárszentlőrinc s cultural house, Zala village centre,
Many of my works have been published in art albums.
I have had a painting in the European Art Museum in Denmark for years.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000608768100

http://josegalvan.artscad.com/A55A04/A3.nsf/plinks/SRVV-B9JPCY?open&fbclid=IwAR2DXkKXBCq7ZsRg6EPLb0zoikZ1UhSPCEueb_bcQqNGXlnOEC3lrI_O94k

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »