Sergő Zenekar

 

A Sergő zenekar repertoárjában a Kárpát-medence tájegységeinek valamennyi vonós népzenéje megtalálható. A zenekar nem titkolt célja a magyar népzene stílus-hű előadása és minél szélesebb közönség elé való eljuttatása. A zenekar jelen felállásban 2019 őszétől működik.

Zenekar tagjai: Kovács Dániel-hegedű, akit a 2015 ös Felszállott a páva népzenei tehetségkutató versenyben ismerhetett meg a nagyközönség. Sterbik László – hegedű, Laci a vajdaságnak egyik meghatározó prímása, aki 5 évig a Fokos zenekar prímásaként muzsikált, kis szünet után 2019 óta pedig a Sergő Zenekar tagjaként koptatja a hegedű húrjait. Kató Gábor – brácsa, kiskunmajsai származású népzenész, jelenleg budapesten a Tóth Aladár Zeneművészeti iskola hallgatójaként tanul népi brácsa szakon. Balogh Ábel – nagybőgő, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi bőgő tanszakának a hallgatója.

A zenekar tagjai szoros barátságban muzsikálnak együtt. A közeljövőben számos nemzetközi fesztiválon fogják Magyarországot képviselni, mint például Lengyelországban és Portugáliában is. A zenekar dolgozik első önálló lemezük kiadásában, ami várhatóan 2020 őszén fog megjelenni.

 

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »