Sergő Zenekar

 

A Sergő zenekar repertoárjában a Kárpát-medence tájegységeinek valamennyi vonós népzenéje megtalálható. A zenekar nem titkolt célja a magyar népzene stílus-hű előadása és minél szélesebb közönség elé való eljuttatása. A zenekar jelen felállásban 2019 őszétől működik.

Zenekar tagjai: Kovács Dániel-hegedű, akit a 2015 ös Felszállott a páva népzenei tehetségkutató versenyben ismerhetett meg a nagyközönség. Sterbik László – hegedű, Laci a vajdaságnak egyik meghatározó prímása, aki 5 évig a Fokos zenekar prímásaként muzsikált, kis szünet után 2019 óta pedig a Sergő Zenekar tagjaként koptatja a hegedű húrjait. Kató Gábor – brácsa, kiskunmajsai származású népzenész, jelenleg budapesten a Tóth Aladár Zeneművészeti iskola hallgatójaként tanul népi brácsa szakon. Balogh Ábel – nagybőgő, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népi bőgő tanszakának a hallgatója.

A zenekar tagjai szoros barátságban muzsikálnak együtt. A közeljövőben számos nemzetközi fesztiválon fogják Magyarországot képviselni, mint például Lengyelországban és Portugáliában is. A zenekar dolgozik első önálló lemezük kiadásában, ami várhatóan 2020 őszén fog megjelenni.

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »