Sike Márta Magdolna

 

Sike Márta Magdolna vagyok.

1955-ben születtem Ózdon. Már gyermekkoromban is szerettem festeni.

A festést az ózdi József Attila gimnáziumban Mikó István rajztanárom segítségével tovább fejlesztettem,és eljártam Kárpáti Gusztáv képzőművészeti szakkörébe is. Később gyermekeim nevelése és munka mellett, nem volt elég időm festeni.

Az ötvenedik születésnapomra a nagyobbik lányomtól kaptam egy képeslapot. Ötven leszel, ideje eldönteni mi leszel,ha nagy leszel. Eldöntöttem,hogy ezentúl azt csinálom amit mindig is szerettem volna. Újra kezdtem a festést. Azóta sok kiállításom volt országszerte.

Fő témám a táj,a természet, de festek vadakat, templomokat csendéleteket és portrékat is. A festőtáborokban nagyon sokat tanultam Csiszár József vadfestőtől és a művésztársaimtól.

Szívesen örökítem meg szülővárosomat Ózdot és környékét. A gyönyörű hegyeket völgyeket és erdőket remélem még sokáig csodálhatom és festhetem.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »