Simonpuszta Nemzeti és Hagyományőrző Egyesület bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület újabb mérföldkőhöz érkezett. Örömünkre szolgál, hogy megkezdtük az együttműködést a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület, valamint a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség céljai egyirányba mutatnak, így a jövőben a közös munka során, egymás tevékenységét segítve kívánjuk ápolni hagyományainkat, védeni nemzeti értékeinket és hozzájárulni a honvédelmi és a hazafias neveléshez.

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség 1991-ben alakult társadalmi szervezet. Fő célkitűzése a magyar katonai hagyományok ápolása, ezzel erősíteni a magyarságtudatot, a hazaszeretet érzését, a nemzeti értékek megbecsülését, és hozzájárulni a honvédelmi neveléshez. Kulturális értékmentés, fenntartás, és az értékek átadása a jelen, illetve a jövő nemzedékének.
A Simonpusztai Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesületünk Érd vonzáskörzetében a Simonpuszta Lovasparkban végzi munkáját. Kiváló infrastruktúránknak köszönhetően képesek vagyunk kiváló lehetőséget biztosítani a lovassport minden szakágának, versenyek helyszíneinek, lovas rendezvényeknek, szabadidős versenyeknek és természetesen a hagyományőrző programoknak.
Egyesületünk otthont ad a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagjainak. Lehetőség nyílik kurzusok, programok keretein belül alaki gyakorlatokra, lovaglás elsajátítására és tovább fejlesztésére, lovak speciális képzésre szervezett keretek között szakemberek jelenléte mellett.
Természetesen a cél az, hogy mindenkihez eljusson a lovas kultúra és hagyományőrzés, így ezek a programok ingyenes megtekinthető családok, gyermekek és minden érdeklődő számára. Bárki bepillantást nyerhet a munkafolyamatba, láthatja a huszárokat földi és lovas gyakorlat és az alaki kiképzések közben.

Az első nyíltnap időpontja és helyszíne: 2018. november 1 és 3 között 11 órától délután 5 óráig. 2030 Érd, Simonpuszta Lovaspark, az Egyesületünk fő bázisa.

A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel közösen jövőbeni célunk egy nemzeti lovaskultúra központ, bázis létrehozása. Ahol minden lovas és hagyományőrző ágazat otthonra lelhet.

Bízunk benne, hogy ezzel is hozzájárulunk, ahhoz, hogy mindenkihez eljusson nemzeti kincsünk a LÓ, valamint hagyományaink ápolása, őseink tisztelete.

http://www.simonpuszta.hu

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »