Sörösné Kapás Klára hímző bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

 

Sörösné Kapás Klára vagyok.Kiskunhalason élek.Hagyományos kézi hímzéssel és riseliőzéssel foglalkozom.A kézzel való hímzést azt több mint 30 éve kezdtem hobbiként.A riseliőzést is immáron 20 éve.De komolyabban egy 5 éve készítem és próbálom a mai kor lakáskultúrájába és a mai divatba, ruhákba belevinni a kalocsai hímzés motívumait, hogy tovább éljenek ezek a hagyományaink is.És hogy merjük viselni napjainkban is.Ez számomra a legfőbb cél.

Munkáim már több országban is eljutottak így Németország ,Anglia Amerika,Kanada és a Fülöp-szigeteken is viselik kézzel hímzett termékeimet.
Idehaza Százszorszép Föld Egyesülettel járjuk  és népszerűsítsük kézműves helyi termékeinket itt Dél-Bácskában különböző Fesztiválokon.
A célunk kiterjesszük hazánkban,majd határon kívül is.
“A hagyomány nem a hamu őrzése,hanem a láng továbbadása.”
Termék oldalam “Klári Hímzés Kiskunhalas” néven elérhető.
Saját magam tervezte és készítette cégérem és termék logóm van!

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »